Pettersen melder seg klar til serieåpningen

Rune Pettersen har stått over de to siste treningskampene med strekk, men er nesten garantert å finne i Dalas startoppstilling lørdag.

Rune Pettersen har stått over de to siste treningskampene med strekk, men er nesten garantert å finne i Dalas startoppstilling lørdag.

Rune Pettersen har stått over de to siste treningskampene med strekk, men kapteinen går langt i garantere at han spiller seriepremieren mot Strindheim lørdag.

DEL

Dette er gode nyheter for Dala som har sett litt lurvete ut defensivt i kampen Pettersen har stått over i vinter.

Trener Vemund Brekke Skard legger ikke skjul på at kapteinen betyr mye for strukturen i de bakre rekker.

– Dala er det samme uten eller med Rune, men han er en god spiller med erfaring fra høyere nivå over flere år. Samtidig er han den som både organiserer og kommuniserer best av de i bakre leddet, og det gjør at vi samlet sett samhandler bedre og derigjennom blir bedre som lag. Med såpass mange spillere ute over tid i oppkjøringen, og dermed lite trening på relasjoner og samhandling, er nok Rune spesielt viktig nå framover, sier Brekke Skard.

Pettersen har i vinter stått over kampene mot Gjøvik-Lyn, Valdres og Moelven. I disse tre kampene ble det til sammen ti baklengsmål for Dala. Brekke Skard ser en viss sammenheng her.

– Det er nok ikke helt tilfeldig. Men årsakene her er nok litt sammensatte. At han betyr mye, er det derimot ikke noe tvil om, sier han.

Pettersen, som så godt som aldri har vært skadd de siste fem sesongene, dro på seg en liten strekk i hamstrings for drøye to uker siden.

– Jeg var ikke sikker på hva det var for jeg har faktisk aldri hatt strekk før. Det ville vært surt å stå over serieåpningen på grunn av dette. Eller egentlig uansett grunn. Det kjennes bra ut nå, så jeg håper det skal gå, sier Pettersen.

Strindheim er nyopprykket til 3. divisjon og trenes av den tidligere Rosenborg-spilleren John Pelu. Laget har hatt en relativ bra vinter med blant annet 3-0-seier mot Melhus i første kvalikkamp i NM. I andre runde røk de derimot 1–2 mot 4. divisjonslaget Trygg/Lade.

– Vi vet ikke så mye om dem annet enn at det er et godt lag som har levert gode resultater i treningskampene i vinter. Det blir en knalltøff oppgave, sier Pettersen.

Erfaringsmessig er det liten forskjell i hvordan trønderlagene framstår. 4-3-3 virker å være et ufravikelig system, i hvert fall nedover i divisjonene.

– Vi kjenner ikke så veldig godt til dem, men har prøvd å få litt info nå inn mot kampen. Jeg tror uansett at vi bør fokusere mest på oss selv. Hvis prestasjonen vår er god, så har vi gode muligheter, sier Brekke Skard.

Kampen kan du for øvrig se via stream på ringsaker-blad.no

Artikkeltags