Sendte Åråsen til himmels–igjen

Her avgjør Aleksander Melgalvis oppgjøret på Åråsen

Her avgjør Aleksander Melgalvis oppgjøret på Åråsen Foto:

Av

(Lillestrøm–Viking 1-0) Aleksander Melgalvis sendte med kampens siste spark på ball Åråsen til himmels–som han gjorde det i debuten

DEL

I et svært sjansefattig oppgjør mot bunnkollegaen fra Stavanger tok Melgalvis saken i egne hender med to sekunder igjen av overtiden.

Fra 16,5 meter limte brumunddølen lærkula med strak rist opp i høyre kryss.

Med søndagens seier klatrer kanarifuglene opp på niende plass, mens guttene fra oljebyen forblir nederst på tabellen.

I løpet av sin korte tid på Åråsen har brumunddølen allerede skrevet seg inn i historiebøkene, og hjertet til Kanarifansen.

– Det så lenge ut til å bli slik det har vært tidligere i år at vi stanget uten å få inn det avgjørende målet. Å score med kampens siste spark på ballen er på mange måter like deilig som målet i premieren, sier en strålende fornøyd Melgalvis.

– Hvordan opplevde du målet når oppgjøret i realiteten var over, Melgalvis?

– Jeg hørte jo hele Åråsen ropte skyt, og jeg visste det var helt på tampen. Da tenkte jeg at det bare var å kline til, og jeg kjente at jeg traffe godt. At jeg traff SÅ godt var vel ikke helt planlagt, sier brumunddølen lattermildt.

Melgalvis har i de seinere oppgjørene blitt flyttet høyere opp i banen, noe som gjør at han oftere blir involvert i målsjansene som blir skapt.

– Slik Arne (Erlandsen) ønsker å spille, så er det uten tvil lettere å involvere seg offensivt i en kantrolle enn som back. Og du vet jo at jeg trives å bidra offensivt. I dag føler jeg endelig at vi får som fortjent, for tidligere i sesongen føler jeg vi har spilt bedre enn tabellposisjonen tilsier.

Kamprapport

Lillestrøm-Viking 1–0 (0–0)

Åråsen. 1–0 (90+3) Aleksander Melgalvis. Gult kort: Erling Knudtzon, LSK. Julian Ryerson, Viking. Dommer: Martin Lundby, Bøverbru. Tilskuere: 5.714.

LSKs lag (4-4-2): Arnold Origi–Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen–Aleksander Melgalvis, Ifeanyi Mathew, Bonke Innocent, Simen Rafn–Chigozie Udoji (Michal Skoda i 21 min. + tillegg), Erling Knudtzon.

LSK-benken: Mads Christiansen, Stefan Antonijevic, Fredrik Krogstad, Erik Brenden, Bajram Ajeti, Tomas Malec, Michal Skoda.

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø–Claes Kronberg, Michael Ledger, Karol Mets, Kristoffer Haugen–André Danielsen, Steffen Ernemann–Tor André Skimmeland Aasheim, Julian Ryerson, Zymer Bytyqi–Kwesi Appiah.

Saken oppdateres!

Artikkeltags