Svendsberget lover bedring mot Rosenborgs rekrutter: – Ikke akseptabelt det vi presterte mot Strindheim

KLAR TALE: Joachim Svendsberget var klar i sin tale etter serieåpningen mot Strindheim og forlanger at Dala viser seg fra en annen side i årets første hjemmekamp.

KLAR TALE: Joachim Svendsberget var klar i sin tale etter serieåpningen mot Strindheim og forlanger at Dala viser seg fra en annen side i årets første hjemmekamp.

Tirsdag tar Brumunddal imot Rosenborg 2 i årets første hjemmekamp og det er alltid spennende hva rekruttlagene kommer med. Dala-keeper Joachim Svendsberget er tydelig på at det spiller liten rolle hvilket mannskap trønderne mønstrer om ikke Dala hever seg kraftig fra serieåpningen.

DEL

For Dala framsto ekstremt blodfattige i seriepremieren mot Strindheim forrige helg og så ut til å rakne totalt i sømmene utover kampen. Laget som har vært kjent for god struktur og et hardtarbeidende mannskap gikk fullstendig i oppløsning mot nyopprykket motstand. Det fikk Svendsberget til å gå i svart etter kampen.

– Det er et fåtall som er på jobb i dag, tordnet han etter den tannløse forestillingen. 

Det ble tatt en ganske alvorlig prat da laget møttes igjen etter serieåpningen.

– Det som ble sagt skal holdes i garderoben, men det vi presterte mot Strindheim er ikke akseptabelt. Såpass ærlige med oss sjøl må vi være, sier han.

– Hårreisende dårlig

Utover i andre omgang mot Strindheim var Dala rett og slett et ynkelig skue og hjemmelaget kunne med litt mer dyktighet scoret to-tre mål til.

De siste 20–25 er hårreisende dårlig synes jeg. Da går vi litt opp i limingen etter min mening. Innledningsvis er vi helt ok, men spiller oss litt for ofte fast og har litt for mye slurv i pasningsspillet generelt. Kvaliteten i de avgjørende fasene av spillet som er under pari. Det er ikke helsvart i begynnelsen av kampen, men siste halvdel av andre omgang er noe av det verre jeg har opplevd som Dala-spiller, sier Svendsberget.

Han er helt tydelig på at det som ble vist på Ruta Arena ikke er representativt for det Dala står for.

– Det er absolutt ikke sånn vi vil framstå, vi vil være et hardtjobbende og kollektivt godt lag. Det skal på ingen måte være sånn. Vi må slutte å tro at ting går av seg sjøl og alle man må være med i krigen å gjøre jobben som skal til. Nå må vi bare lære av våre feil og bygge videre på det, sier Svendsberget.

Revansjesugen gjeng

Trener Vemund Brekke Skard antar at det er en revansjesugen gjeng på treningsfeltet.

– Jeg har ikke spurt direkte om det, men det går jeg ut ifra at det er. Det er i hvert fall ikke bra nok om spillerne ikke er gira på å vise seg fra en bedre side enn mot Strindheim. Vi har snakket noe om det som skjedde der og om forventninger både til seg sjøl og til hverandre. Vi har også tatt opp dette med forberedelser, både som lag og individuelt. Det å tape 0–2 mot Strindheim hadde vært til å leve med om prestasjonen hadde vært bedre, men måten vi framsto på er det som plager meg mest, sier trener Vemund Brekke Skard.

MYE Å TENKE PÅ: Rune Pettersen, Vemund Brekke Skard og Christoffer Heier Solbakken har hatt litt å prate om etter den skrøpelige serieåpningen forrige helg.

MYE Å TENKE PÅ: Rune Pettersen, Vemund Brekke Skard og Christoffer Heier Solbakken har hatt litt å prate om etter den skrøpelige serieåpningen forrige helg. Foto:

REVANSJESUGNE: Dala-spillerne var i godt humør på søndagens trening og er klare for å vise seg fram fra en bedre side enn i serieåpningen.

REVANSJESUGNE: Dala-spillerne var i godt humør på søndagens trening og er klare for å vise seg fram fra en bedre side enn i serieåpningen.

Har ikke tenkt så mye på RBK

Rosenborg 2 opptrådte fair i fjor med tanke på hvilke spillere de benyttet gjennom sesongen. Laget de kom med på Sveum var riktignok hakket bedre enn snittet de øvrige kampene. Brekke Skard har ikke brukt mange kalorier på å spekulere i hva trønderne kommer med tirsdag.

– Jeg tipper de kommer med mye av det samme som i serieåpningen, men jeg tenker ikke så mye på det. Det viktigste er at vi klarer å levere en god prestasjon. Vi må bli langt bedre i boksene enn det vi var mot Strindheim og ikke minst skape mer. Det er mer avgjørende enn hvilke spillere Rosenborg velger å mønstre, sier Brekke Skard.

Bedre skadesituasjon

Det begynner å bli tynnere på fysiobenken i Dala nå etter en blytung vinter. Sigurd Almestrand har fått påvist prolaps i ryggen og må påregne en stund på sidelinja. Utover dette er det ingen utenom langtidsskadde Fredrik Haave Andersen og Peder Jensbak Nysæter som er uaktuelle mot Rosenborg 2. Alle er riktignok ikke klare for 90 minutter.

– Det er stadig flere som nærmer seg i hvert fall og vi håper å ha 2–3 mann ekstra å gå på mot Rosenborg sammenlignet med kampen mot Strindheim, sier han

Rosenborg 2 vant for øvrig 5–2 mot Orkla i serieåpningen og om de klarer å stelle i stand trøbbel for Dala kan du se på ringsaker-blad.no direkte tirsdag kl. 17.

Artikkeltags