Syltynne Dala berget poeng i bunnkampen: - Godt å se at vi viser moral

BERGET POENG: Mikkel Gran Frankmo (t.h) utlignet for Dala slik at de i hvert fall ikke sro tomhendte hjem fra bunnoppgjøret mot Steinkjer.

BERGET POENG: Mikkel Gran Frankmo (t.h) utlignet for Dala slik at de i hvert fall ikke sro tomhendte hjem fra bunnoppgjøret mot Steinkjer.

Artikkelen er over 1 år gammel

(Steinkjer- Brumunddal 1-1) Dala klarte så vidt å stable et lag på beina før bunnkampen mot Steinkjer og fikk med seg et viktig poeng fra Trøndelag lørdag. Trener Vemund Brekke Skard er glad for å se at det fortsatt finnes moral i gruppa.

DEL

Uavgjort mot Steinkjer, som sto med et poeng før kampen, er i utgangspunktet ikke noe å henge på juletreet for Dala som etter eget utsagn har ambisjoner om å kjempe i den andre enden av tabellen. Første bud da er å ha nok konkurransedyktige spillere. Her er ikke Dala i nærheten akkurat nå. At de fikk med seg poeng mot Steinkjer er forhåpentligvis positivt for sjøtilliten inn mot det som ser ut til å bli en tung bunnstrid om ikke noe spesielt skjer.

Flere skader denne uka

Det var et Dala-lag helt på innerlæret mannskapsmessig som tok turen til Nord-Trøndelag lørdag.

Etter en periode der det har sett ut til å løsne litt på skadefronten ble det et massivt tilbakefall før den viktige bunnkampen.

På rekke og rad måtte både Patrick Alfei Sæbø, Jørgen Nybu og Sigurd Øverby melde forfall til kampen.

Christoffer Heier Solbakken klarte heller ikke å bli helt kvitt skaden som gjorde at han måtte ut i forrige kamp og startet kampen på benken.

Som om ikke det var nok skadet Eivind Strand Osmo seg på oppvarminga slik at startoppstillingen måtte forandres på rett opp mot start. Dermed satt Dala igjen med tre innbyttere pluss keeper, inkludert en halvskadd Heier Solbakken. Det blir spinkelt å komme til viktig bunnoppgjør med.

Scoring mot spillets gang

Men de som var skadefrie og klare viste at de virkelig ville ha med seg noe fra kampen. Hauk Fossen var vanskelig å håndtere for vertskapet og var utrolig nære på etter en heading fra kort hold.

Steinkjer skapte ikke stort å slet med å bryte ned Dala som lå fint i sin 3-5-2-formasjon.

Både Markus Haave Andersen og Mikkel Gran Frankmo hadde gode skuddmuligheter, men hjemmelagets keeper var særdeles påskrudd.

Når trønderne ikke klarte å bryte ned Dala i etablert spill prøvde de Plan B, nemlig dødballer.

Etter en drøy halvtime fikk de corner som ble slått mot rutinerte Karl Morten Eek som rev seg løs fra markeringen og stusset ballen i mål. Så enkelt kan det faktisk gjøres. Med dette resultatet var Dala plutselig helt nederst på tabellen. Eller, helt plutselig var det kanskje ikke. Scorer man ikke mål i kamper blir man neppe overrasket når man slurer helt i bunnen av tabellen.

Gran Frankmos første

Scoringen til hjemmelaget virket som en vitamininnsprøytning og i minuttene etter pause var de gule og svarte virkelig på hugget.

Også her ser det ut til å mangle en skikkelig goalgetter, men Dala slet med farten til spissen Andreas Granhus.

Han var nære på ved flere anledninger og fikk fram det beste i Joachim Svendsberget ved et par anledninger.

Det første kvarteret hadde hjemmelaget produsert fem gode muligheter og Brumunddal så ut som ei skute på veg samme retning som Titanic. Etter 20 minutter kom Dala derimot seg oppover i banen og vant et innkast like ved cornerflagget.

Gaute Granmo klasket den inn i feltet og ballen landet i beina på Mikkel Gran Frankmo som fra kort hold dundret inn i utligningen.

Her viste han hvilken nese for mål han faktisk har. Mer av dette, takk.

Etter scoringen gikk hjemmelaget rett i angrep og klinte ballen i stolpen. Her var Dala heldige.  Debutant Ruben Besserud Sofienlund kunne fort blitt dagens helt i sluttminuttene, men hjemmelagets keeper stakk av med den utmerkelsen etter redningen. 

Fornøyd med at vi kommer tilbake

Trener Vemund Brekke Skard er glad for å se at det fortsatt er god moral i laget.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi kommer tilbake og at vi viser moral. I tidligere kamper har vi kanskje hengt litt med hodet når vi har kommet under, men i dag viser vi bra moral, sier Brekke Skard som helst skulle sett at han hadde flere alternativer på benken.

- Vi er langt unna den troppen vi så for oss på dra med og jeg her ikke mange muligheter til å gjøre forandringer i dag, sier han.

Kampfakta

Guldbergaunet stadion lørdag

Norsk Tipping-ligaen avd. 5

Steinkjer- Brumunddal 1-1  (1-0)

Mål: 1-0 Karl Morten Eek (36. min) 1-1 Mikkel Gran Frankmo (66. min)

Brumunddals lag: Joachim Svendsberget- Rune Pettersen, Syver Karlsen (Håkon Kvernvolden fra 86. min) , Anders Ludvigsen-Jonas Jensbak Nysæter, Esten Grini, Mahad Abdi Abdillahi, Mikkel Gran Frankmo (Ruben Besserud Sofienlund fra 89. min) , Markus Haave Andersen- Gaute Granmo og Hauk Fossen.

Dommer: Erik Plahn, Verdal IL

Gult kort: Hauk Fossen

Tilskuere:  262

*** Joachim Svendsberget

** Rune Pettersen

* Gaute Granmo

Artikkeltags