Seier på politisk arena

JUBEL OG GLEDE: Edgar Halvorsen og Furnes Fotball starter byggingen av kunstgressbane etter at årets sesong er over. Arkivfoto

JUBEL OG GLEDE: Edgar Halvorsen og Furnes Fotball starter byggingen av kunstgressbane etter at årets sesong er over. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er jubel og glede i Furnes Fotball etter at de innkasserte årets viktigste seier, i Ringsaker formannskap.

DEL

Nå blir det kunstgressbane på Gaalaas. Arbeidet vil bli startet allerede i høst, forteller leder i Furnes Fotball, Edgar Halvorsen til Ringsaker Blad.

Det vil si at kunstgressanlegget skal være klart til å ta imot klubbens 400 aktive medlemmer våren 2016. Det er en gladmelding fordi kapasiteten på klubbens to gressbaner er sprengt.

«Defensiv» rådmann

Klubben søkte kommunen om et ekstraordinært tilskudd på 1,6 millioner kroner. Rådmannen som i slike «kamper» har en defensiv rolle, innstilte på 500.000 kroner. Men formannskapet anført av en offensiv furnesing, Johnny Stranden, Ap, endte opp med å bevilge 800.000 kroner.

Anita Baksetersveen, uavhengig representant, var mer offensiv enn Stranden, og foreslo 1,6 millioner kroner, men det var hun alene om og da falt forslaget.

Kunstgressbanen har en prislapp på 8.243.000 kroner. Spillemidlene på 2,5 millioner kroner vil bli utdelt i 2016. Sparebank1 Hedmark har gitt et tilskudd på 750.000 kroner, og de har også gitt tilsagn om lån på 1,2 millioner kroner.

– Vi har vært i banken og snakket med dem. Normalt skal lånet komme etter at vi har fått de andre tilskuddene, men banken var villig til å gi oss lånet først, forteller Halvorsen.

Offensiv entreprenør

Furnes Fotball har også kontakt med en velvillig entreprenør som har sagt ja til å starte opp arbeidet etter fotballsesongen i høst.

Ringsaker kommune har i den seinere tid gitt ekstraordinære tilskudd til både Moelv idrettslag og Brumunddal Allianseidrettslag. Henholdsvis bygging av flerbrukshall i Moelv og nytt klubbhus med garderobeanlegg og publikumstoalett på Sveum.

– Siden kommunen har gitt ekstraordinær støtte til anleggene i Brumunddal og Moelv, bør også Furnes Fotball få slik støtte, skriver Arnfinn Nes som er leder i Ringsaker idrettsråd. Han legger til et hjertesukk som kanskje de nyvalgte politikerne bør merke seg:

– Vi skulle ønske at rammen for kommunal støtte til anleggsutbyggingen som delfinansieres av spillemidler heller kunne økes slik at lang ventetid på kommunal støtte kunne unngås.

Saken skal sluttbehandles i kommunestyret 28. oktober.

Artikkeltags