Hvem er best i Ringsaker?

Lørdag 14. juni er det igjen klart for Ringsakermesterskapet i fotball for seniorer. Nybygda og Nes stiller fra 6. divisjon

Lørdag 14. juni er det igjen klart for Ringsakermesterskapet i fotball for seniorer. Nybygda og Nes stiller fra 6. divisjon

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I fjor børstet Nes støvet av et gammelt konsept, nemlig Ringsakermesterskapet for seniorer. Dala vant turneringen som ble sett på som en suksess. Gjentar de det i år?

DEL

Dette er ikke en helt vanlig fotballturnering.

Da ville i så fall Dala vært veldig store favoritter.

Turneringen er smidd på den gamle formelen fra det som het IØFK-cupen som mange husker fra 90-tallet.

Starter med straffer

For å jevne ut nivåforskjellen på lagene starter nemlig hver kamp med en straffesparkkonkurranse der lagene tildeles straffespark etter hvor i divisjonssystemet de befinner seg.

Brumunddal starter altså med tre straffer i hver kamp ettersom de er i tredjedivisjon mens Moelven og Furnes innleder med fire straffer.

Nes og Nybygda kan altså få et forsprang i hver kamp for de starter med seks forsøk fra krittmerket. Deretter spilles to omganger på 15 minutter. Alle lagene møtes en gang og de to beste etter endt gruppespill møtes i finale.

 Etter en litt trøblete start våknet Dala i fjor og levde opp til favorittstempelet de hadde. I år er ikke Nes-trener og primus motor Håkon Taskerud like bombastisk på at Dala er storfavoritt.

– Jeg anser ingen som favoritter På grunn av straffene er dette helt åpent, det så vi i fjor. I tillegg har Dala en straffe mindre i år, sier Taskerud som håper RM på Nes er i ferd med å bli tradisjon.

– Vi er ett lag mer i år enn i fjor. Neste år håper vi alle lagene i Ringsaker er med, sier han.

Dala stiller sterkt

Dala-trener Vemund Brekke Skard melder at Dala ankommer Nes med et solid mannskap.

– Vi stiller med så å si fullt mannskap og kommer etter planen til å gi alle sammen godt med spilletid, sier han.

– Vi stiller et godt blandet mannskap med spillere både fra A-og B-laget i tillegg til juniorer, sier Furnes-trener Karsten Thune som ikke leder laget denne dagen.

Og dagen er lørdag 14. juli.

Stedet er Stavsjø stadion.

Artikkeltags