Tapte veddemål, må gå to mil på stylter i løvedrakt

Det er langt fra Nybygda til Nes, i hvert fall på stylter. Åsmund Foshaug må gå distansen etter å ha vært eplekjekk på Twitter.

Det er langt fra Nybygda til Nes, i hvert fall på stylter. Åsmund Foshaug må gå distansen etter å ha vært eplekjekk på Twitter.

Så du denne skapningen på bildet langs Nordåsvegen nylig? Ingen grunn til å bestille time hos Synsam eller skaffe til veie tung reseptbelagt medisin.

DEL

Det var faktisk en løve på stylter som reket gatelangs, noe ufrivillig med Åsmund Foshaug som innmat og styrmann.

Det ble i forbindelse med kampen mellom Nybyga og Nes i 5. divisjon ytret et og annet som neppe sorterer under de stolteste øyeblikkene hva publikasjoner angår for de involverte. Nybygdas Åsmund Foshaug gikk ut og var høy og mørk på Twitter med følgende melding : "Jeg skal gå distansen Nybygda-Stavsjø på stylter og i løvedrakt hvis Nes vinner onsdagens kamp. Er helt utenkelig at de vinner."

De vant.

- Vi har jo slått Nes tre ganger tidligere denne sesongen (en i serien, en i treningskamp og en i RM), så var tilnærmet hundre prosent sikker på at vi kom til å vinne. Men dessverre så gjorde baneforholdene det slik at det ble en parodi på en fotballkamp hvor våre tekniske begavede spillere ble feid til siden av tunge bønder fra Nes, forteller Foshaug og innrømmer at lignende feilslåtte veddemål opp gjennom tidene ikke har hatt oppdragende effekt.

- Jeg antok at sjansen for at det skulle gå feil var så ekstremt liten, så lot meg dessverre ikke skremme fra å legge ut meldingen , sier han.

Dermed var det bare å grave fram løvekostymet fra klubbhuset og finne fram styltene.

Oppdelt etappe

Det er en grunn til at stylter brukes mer til festlige anledninger og mindre til framkomstmiddel. Det er rett og slett helt ubrukelig som sistnevnte og det fikk Foshaug erfare.

-  Jeg må dele distansen opp i to etapper. Jeg studerer i Bergen, så rakk dessverre ikke å bli ferdig før jeg måtte dra tilbake. Jeg fikk likevel brukt store deler av 25-års dagen på en fem  kilometers styltetur fra Nybygda  til noen kilometer fra Brumunddal. Resten av turen tenker jeg å ta neste gang jeg er hjemme. Målet er at hvis jeg starter grytidlig lørdag morgen så kommer jeg i mål iløpet av lørdag kveld på Stavsjø, forteller Nybygda-spilleren.

Såret stolthet og vond kropp

Man kan si hva man vil om voksne menn utkledd som dyr på stylter, men det ser jo helt absurd latterlig ut langs en trafikkert veg. Den ydmykelsen kjempet mot de fysiske plagene om å ta førsteplassen når det gjaldt lidelser hos Foshaug.

- Det er tungt både fysisk og psykisk. Den fysiske biten består av at det gjør vondt i både armer og rygg å gå på stylter i flere timer. I tillegg så er det jo slitsomt mentalt at man går så sakte fremover som ca to kilometer i timen. Og så ser det jo utrolig dumt ut for de som kjører forbi, så må man jo tåle en del rare blikk, sier 25 åringen som ikke er en veldig dreven styltegjenger. Eller hva det nå heter.

- Absolutt ikke! Jeg gikk kanskje litt på stylter når jeg var liten, men er sikkert 15 år siden jeg brukte de sist. Så de første par kilometerne gikk ekstra sakte pga dårlig stylteferdigheter, forteller han.

Håper på varm velkomst

På grunn av at han til daglig studerer i Bergen drøyer det nok litt før den siste etappen blir fullført, men de blir trolig i av septembers gjenstående helger. Han håper nesningene møter opp for å se de siste meterne i hans walk of shame.

- Det bør kanskje arrangeres en velkomstkomite. Nesningene bør jo hver tfall møte opp for å nyte synet av en sliten Nybygda-spiller i løvedrakt som undervurderte laget deres veldig, avslutter Foshaug som har tatt lærdom av den eplekjekke twitter-meldingen.

- Jeg kommer nok ikke til å gå så høyt ut i sosiale medier i framtida.

Artikkeltags