Tromsø var i det engelsktalende kaller deep shit før helgas runde og tap mot Sarpsborg kunne i verste fall sementert gutans skjebne. Heldigvis har TIL en meget skarpskodd modøl i sine rekker.

Utnyttet slurv

Tromsø kom til Sarpsborg med fire strake tap og en sur eim av  OBOS over seg, men viste at de ikke har lagt seg ned for å dø ennå. Det ble ikke skapt mye i Østfold innledningsvis, men etter en halvtime holdt de tilreisende fra Isberget på å smelte.

En tilsynelatende altfor lang ball mot Lehne Olsen var på veg rett i klypa til Østbø i vertenes mål, men han fikk ikke tak i den og modølen trillet inn 1-0 fra spiss vinkel.

Viktig utligning

Lehne Olsens bidrag gjorde at Tromsø var på trygg grunn, men gutans skrale bortestatistikk er ikke bare tull. I løpet av ti minutter i andre omgang hadde Sarpsborg 08 snudd oppgjøret og sendt Tromsø tilbake i en plagsom tabellsituasjon.

Drøyt ti minutter før slutt fikk Lehne Olsen en herlig bakromspasning og med kirurgisk presisjon bøyde han ballen nede ved stolperota. Med 2-2 tok TIL et meget verdifullt poeng og krøp opp på trygg plass på tabellen.

Odd i siste kamp

Men de hvite og røde kan fortsatt rykke ned. En runde gjenstår og Tromsø får besøk av Odd som jager seriesølvet. Bodø/Glimt skal til Lerkendal og må ha poeng.

Lillestrøm tar i mot Molde mens Stabæk har gode kort på hånden ettersom de møter fortapte Start i siste runde. Et poeng for Tromsø kan være for lite, så Lehne Olsen bør fortsette den gode trenden neste helg.