Det tetter seg radikalt til i bunnen av Eliteserien og både Lehne Olsen og Aleksander Melgalvis står i fare for å rykke ned. Lehne Olsens Tromsø tok derimot en ekstremt viktig seier søndag kveld og sendte samtidig Viking ned en divisjon. I begivenhetens sentrum var modølen Lehne Olsen.

Frisparkperle
Det er sjelden Tromsø er favoritt i noen kamper i Eliteserien, men mot tafatte Viking måtte de tåle å bære favoritthatten og det taklet de bra. Etter en halvtime fikk kaptein Simen Wangberg hodet på et frispark og trønderen headet Tromsø opp i ledelsen. Like før pause var det Moelvens store sønn som så en mulighet til å markedsføre skuddfoten sitt. Frisparket ble banket oppunder tverrliggeren og "gutan" kunne gå til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

God runde for TIL

I takt med at snøen lavet ned og de tilreisende Viking-supporterne sang "Optimist" fester Tromsø et skikkelig grep om oppgjøret og 3-0 kom i det 73. minutt. Gjermund Åsen dro seg fri i feltet og la inn foran mål. Der sto Lehne Olsen alene og han dunket inn kampens tredje scoring. Fire minutter seinere var han involvert igjen da Viking ble redusert til ti mann. Rasmus Martinsen brukte ufine metoder for å stoppe modølen og fikk sitt andre gule kort. De øvrige kampene gikk også stort sett i Tromsøs favør. Etter en god start på kampen tapte Sogndal 1-4 mot Strømsgodset og en sein scoring til Odd gjorde at Kristiansund ikke fikk med seg mer enn et poeng. Sarpsborg 08 knuste Sandefjord 5-0 og dermed er også vestfoldingene i relativt farlig farvann. Mandag kveld møtes Lillestrøm og Aalesund på Åråsen. Med seier til hjemmelaget vil de langt på veg være trygge i tillegg til at sunnmøringene vil ha fem poeng opp til trygg plass.

Med tre runder igjen ser bunnen av tabellen slik ut:

10. Sandefjord    33 poeng

11. Kristiansund   31 poeng

12. Lillestrøm       31 poeng

13. Tromsø         31 poeng

-------------------------------------

14. Sogndal        28 poeng

------------------------------------

15. Aalesund       26 poeng

16. Viking            18 poeng