Tusenvis av tyskere jublet for Retzius

Lene Retzius avsluttet sesongen med å bli nummer to under et showpreget stevne i Tyskland.

Lene Retzius avsluttet sesongen med å bli nummer to under et showpreget stevne i Tyskland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stavhopper Lene Retzius avslutte konkurransesesongen med å bli nummer to i et showstevne i den tyske byen Aachen torsdag. Flere tusen tilskuere fulgte utøverne. – Noe av det kuleste jeg har vært med på, sier Retzius til RB-sporten.

DEL

Moelv-jenta, som har 4,35 som personlig rekord, hoppet 4,20 i Tyskland.

– Jeg klarer ikke å være misfornøyd, da selve konkurransen var noe av det kuleste jeg har vært med på. Det var et såkalt street meet, hvor vi hoppet foran en domkirke med masse publikum til stede. Helt rått, og dette gir masse motivasjon inn i en ny treningsperiode, sier Retzius til RB.

Retzius kan se tilbake på en god sesong med blant annet NM-gull i både senior og junior samt deltakelse i U23-EM i Polen.

Går ut med høye mål

– Jeg viser at jeg har flyttet nivået mitt enda et hakk opp fra i fjor. Jeg er ikke redd for å gå ut med tøffe mål og ambisjoner- og da er det ikke alltid det går. Norgesrekorden røk ikke i år (4,40), men det gjør det ikke noe mindre motiverende for å ta den til neste år, forteller hun.

Retzius ser på U23-EM som sesongens høydepunkt.

– Jeg satte personlig rekord i finalen (4,35), og tangerte samtidig den norske U23-rekorden. Det er sånne øyeblikk som gjør alt verdt det. Ellers har det vært flere oppturer, blant annet deltakelse i lag-EM og to NM-gull, sier hun.

Vil til EM i Berlin

Etter noen måneder hjemme i Moelv har Retzius flyttet tilbake til Oslo. Der skal hun fortsette satsingen med ende tettere oppfølging av trener Anker Thomsen og ressursene som finnes i hovedstaden.

– Jeg er veldig motivert og gleder meg masse til å komme i gang med høsttreningen. Jeg skal jobbe hardt for å hoppe enda høyere til neste år. Et av de store målene blir å kvalifisere meg til senior EM i Berlin, og ta steget inn i seniorverden, forteller hun.

Artikkeltags