Retzius vant, men ingen rekord

Lene Retzius fra Moelv vant som hun ville på Hamar onsdag kveld.

Lene Retzius fra Moelv vant som hun ville på Hamar onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen kunne tukte Lene Retzius i onsdagens Norwegian Grand Prix på Hamar, men stavhopperen fra Moelv var ikke fornøyd med 4,15. Målet var hoppe høyere enn 4,40 og dermed flytte norgesrekorden til Catrine Larsåsen. Mauritz Kåshagen ble nummer to på 400-meter.

DEL

Under junior-NM i Harstad for ei snau uke siden ble Lene Retzius mester med 4,20. Også da jaktet hun den norske rekorden.

Men regn og vind skapte vanskelige forhold.

Sol og blå himmel preget onsdagens stevne på Hamar.

- Det var litt vind under oppvarmingen, men forholdene var gode under konkurransen. Jeg kan ikke skylde på forholdene i dag, sier Retzius til RB-sporten.

- Dagsformen var ikke helt topp, det ble litt stang ut, fortsetter hun.

Venner og familie gledet

Hun gikk lett over åpningshøyden på fire meter.

4,15 gikk på andre forsøk. Så rev hun tre ganger på 4,25.

- Jeg hadde en dårlig dag, og slik sett er jeg fornøyd med 4,15. Samtidig har jeg mer inne og gleder meg til de neste konkurransene. Ikke minst senior-NM neste uke, forteller hun.

- Det har vært mye snakk om den norske rekorden til Catrine Larsåsen. Tenkte du mye på den i dag?

- Selvsagt hadde det vært gøy med norsk rekord her på Hamar, nesten på hjemmebane. Men når kroppen ikke er 100 prosent med, så er det vanskelig å levere. Men jeg vant og det var veldig moro å konkurrene på Hamar med mange venner og familie på plass. Det var et stor pluss på en dag da ikke alt fungerte som det skulle.

- Begynner du å bli lei maset om ny rekord?

- Nei, det gjør jeg ikke. Og jeg stresser ikke altfor mye med det heller. Hvis jeg gjør det, så blir det vanskeligere. Jeg gjør mitt beste hver gang, så får vi se om rekorden ryker i år, eller om det tar litt lengre tid.

Johanne Eline Larsen fra Urædd ble nummer to med 3,30. Moelvens Tiril Malm Sunde ble nummer tre med 3,00.

Sølv til Kåshagen

Mauritz Kåshagen fra Moelv løp inn til andreplass på 400-meter med tiden 47,36. Han var 11 hundredeler bak vinneren, Joachim Sandberg fra Sandnes.

- Jeg er fornøyd med løpet. Det kjentes bra ut og tiden ble ganske bra. Jeg deltok på Hamar for å få en god oppkjøring til NM, sier Kåshagen, som har 47,11 som årsbeste.

I NM møter han blant andre verdensmester Karsten Warholm.

- Karsten er en klar favoritt, så det er nok først og fremst andreplassen jeg må kjempe om. Og slik sett er det Joachim Sandberg jeg må fokusere på å slå, sier Kåshagen og legger til:

- Men jeg har på ingen måte gitt opp kampen om gullet. Hvis jeg har en god dag og Karsten ikke lykkes, så er det mulig.  Ingen ting er avgjort før løpet er over.

Jon Simen Mangset fra Nes ble nummer fem i høyde med 1,90. Utøveren, som representerer Moelven, har 1,97 som årsbeste og 2,00 som personlig rekord.

Ivan Kristoffer Nilsen fra BUL vant med 2,08.

Artikkeltags