Fikk revansj i Sverige

Sjetteplass: Carl Emil Kåshagen fra Moelv ble søndag nummer seks på 200-meter under nordisk mesterskap i Sverige. Han fikk tiden 21,93 og slo NM-vinneren fra forrige helg med ett hundredel.

Sjetteplass: Carl Emil Kåshagen fra Moelv ble søndag nummer seks på 200-meter under nordisk mesterskap i Sverige. Han fikk tiden 21,93 og slo NM-vinneren fra forrige helg med ett hundredel.

Artikkelen er over 1 år gammel

Carl Emil Kåshagen vant sølv under innendørs-NM for en uke siden. Søndag slo han gullvinner Mathias Hove Johansen med ett hundredel i nordisk mesterskap i Sverige.

DEL

Modølen Carl Emil Kåshagen fikk tiden 21,93 på 200-meter i svenske Uppsala. Det holdt til en sjetteplass, 57 hundredeler bak mannen som vant, Samuel Purola fra Finland.

Kasper Kadestål fra Sverige ble nummer to (21,55), mens Roope Saarinen fra Finland ble nummer tre (21,78).

Gullvinneren fra NM, Mathias Hove Johansen, endte på sjuendeplass med 21,94.

– Bra løp

Kåshagen oppnådde 21,60 i NM-forsøket i Rudhallen. I finalen fikk han 21,63, noe som var 31 hundredeler bak Hove Johansen.

Trener og far Dag Kåshagen mener Carl Emil har all grunn til å være fornøyd med løpet.

– Jeg så løpet på TV, og for meg så det ut som Carl Emil trøblet litt i starten. Men etter at han var ferdig med startfasen, tok han innpå mannen i bana utenfor, og det så greit ut, sier Dag Kåshagen.

– At det tiden ble tre tideler svakere enn i NM forrige helg, er helt naturlig. For hallen i Sverige er en vesentlig dårligere å løpe i med tanke på at det bare er fire baner. Så dagens løp var minst like bra som i NM. Kanskje hakket bedre, legger han til.

Vil til EM

Carl Emil har 21,48 som bestenotering innendørs. Ute har han 21,39. Tiden satte han under NM i 2014, der Kåshagen vant gull.

Modølen håper i år å kunne kjempe om en plass til Norges tropp til friidretts-EM i Berlin til sommeren.

Kvalifiseringskravet på 200-meter er 20,85.

Artikkeltags