Høydehopper inn som stafettvikar- Moelven fikk bronse

Håvard Bentdal Ingvaldsen, Jon Sime Hilstad Mangset, Mauritz Kåshagen og Carl Emil Kåshagen fikk med seg bronse fra helgas 4x200 meter stafett i NM.

Håvard Bentdal Ingvaldsen, Jon Sime Hilstad Mangset, Mauritz Kåshagen og Carl Emil Kåshagen fikk med seg bronse fra helgas 4x200 meter stafett i NM. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Moelvens stafettgutter fikk hodebry da Magnus Bentdal Ingvaldsen ble skadet og løsningen ble høydehopper Jon Simen Hilstad Mangset som ikke har løpt på lenge. Det holdt til bronse på 4x200 meter.

DEL

Laget besto opprinnelig av brødrene Kåshagen, Mauritz og Carl Emil, og Magnus og Håvard Bentdal Ingvaldsen.

Søndag morgen ble det imidlertid klart at Magnus på grunn av skade ikke var i stand til å gjennomføre stafetten.

I stedet for å trekke laget valgte Moelven å fri til høydehopper Jon Simen Hilstad Mangset som de siste årene stort sett ikke har løpt mer enn tilløpene i høyde.

 Noe rusten var han da selvfølgelig og etappetiden var nok i nedre sjikt, men brødrene Kåshagen leverte gode etapper før debutant Håvard Bentdal Ingvaldsen løp ankeretappen.

– Alle gutta på laget gjorde en solid jobb, men jeg er veldig imponert av Håvard som blir kastet til ulvene som yngstemann, til og med på siste etappe, og løser det med glans, sier lagleder Dag Kåshagen.

– Det å få med oss en tredjeplass fra stafetten er veldig bra og det er ikke noe som er så morsomt som å lykkes på stafett sammen med lagkamerater, sier han.

Sølv i høyde

Med dette stafettresultatet fikk Hilstad Mangset med seg to medaljer fra NM i Haugesund. Med et hopp på 1,95 fikk han nemlig også med seg sølvmedalje i høyde bak vinneren Fredrik Jahr fra Tyrving.

Carl Emil Kåshagen kan protokollføre to bronsemedaljer til i samlinga etter denne NM-helga.

Han fikk nemlig også bronse på 200 meter individuelt etter å ha løpt på 22,15 i finalen. Even Pettersen fra Trondheim Friidrett vant med tiden 21,90, like foran Andreas Haara Bakketun Gneist IL. på 21,91.

Lørdag løp Mauritz Kåshagen inn til suverent gull på 400 meter med tida 48,97.

Tiril Malm Sunde ble for øvrig nummer fem i kvinnenes stavsprangkonkurranse med et hopp på 3,10.

– Vi får med oss fire medaljer fra NM og det er veldig sterkt av en liten klubb, sier Kåshagen.

Artikkeltags