Kjedelig start i Baku for Bakke Amundsen

SMÅSKADD: Maren Bakke Amundsen har fått kjenning med en hamstringsskade og står foreløpig uten resultater i EYOF i Baku.

SMÅSKADD: Maren Bakke Amundsen har fått kjenning med en hamstringsskade og står foreløpig uten resultater i EYOF i Baku. Foto:

Sprinteren Maren Bakke Amundsen fra Moelven IL løper i disse dager med flagget på brystet i Aserbajdsjan. Det har ikke gått helt sømløst.

DEL

Gjøvik-jenta kvalifiserte seg tidligere i år for deltakelse i European Youth Olympic Festival (EYOF) der hun konkurrerer mot de beste ungdommene i hele Europa. Skjønt, hun har ikke fått konkurrert i den utstrekning hun så før seg før avreise.

Det begynte derimot tilsynelatende bra med et godt forsøksheat.

Men her startet også problemene. Starteren skjøt et ekstraskudd for å markere tjuvstart, men dette var det flere som ikke hørte det og hele feltet løp i mål. Det ble levert protest fra flere land og det ble besluttet at heatet skulle gå på nytt ti timer seinere. Bakke Amundsen kjente derimot antydning til smerte i hamstringsmuskulaturen og valgte å spare seg til onsdagens 200-meter.

Etter å ha testet litt og konfrontert med fysioterapeuten valgte 16-åringen også å droppe denne distansen.

Dermed blir stafetten i helga hennes eneste mulighet til å få med seg medalje fra mesterskapet.

Artikkeltags