Maren brøt en barriere i UM- reiser hjem med to kretsrekorder

Artikkelen er over 1 år gammel

Moelven friidrett sendte en relativt liten tropp til UM i Ulsteinvik, men de gjorde seg absolutt bemerket. Den som kan smile bredest er nok Maren Bakke Amundsen som returnerer med to kretsrekorder og en sølvmedalje.

DEL

Vanligvis kunne Moelven ha sendt en noe større tropp til UM, men skade og sykdom forhindret brødrene Magnus og Håvard Bentdal Ingvaldsen i å delta. Lavrants Kongssund bor fortsatt i USA der han gjør sine saker bra, men fikk altså ikke representert moderklubben i det som regnes som norgesmesterskapet for ungdom.

Knallsterkt av Bakke Amundsen

Men ei som virkelig var med var Maren Bakke Amundsen.

På mesterskapets første dag fredag klinket hun til med tangeringen av personlig bestenotering på 60 meter med 8,03 og kvalifiserte seg med det til finalen.

 I et knallsterkt beite av sprintere viste hun at det er veldig kort opp til norgestoppen.

 Med 7,93 tok hun fjerdeplass i finalen og kunne i samme rennet bokføre ny personlig rekord og ny kretsrekord i J16.

Her var hun kun et lusent hundredel fra medalje. Men helga var ennå ung og søndag var det 200-meter på programmet.

Alt kruttet var på ingen måte svidd av og med 25,07 suste hun inn til andreplass og ny kretsrekord. Dermed ble det en meget oppløftende helg for Bakke Amundsen.

Sølv også i stavsprang

Moelvens medaljefangst stoppet imidlertid ikke der.

Stavsprang er blitt en paradedisiplin for Moelven og i Maija Liina Serafiina Borén lever tradisjonen videre.

15-åringen som kom flyttende fra Finland sammen med familien for to år siden har allerede rukket å gjøre seg bemerket. I UM fikk hun riktignok ikke ut alt hun er god for, men 3,10 holdt til sølvmedalje. Når hun finner en stav som passer perfekt til teknikken sin kan det fort gå enda høyere.

På 1500 meter knuste for øvrig Andreas Grimerud sin egen personlig rekord med ti sekunder og klokket inn på 4,28,63. Det er en sterk tid. Det samme kan sies om 800-meteren på 2,08,43

Sigrid Kongssund Amlie kvalifiserte seg til finalen på 200 meter, men fra bane 1 ble det tøft å henge med i toppen. 26,87 ble tida i finalen. Hun vant også sitt heat på 400-meter med tiden 60,51 og ble nummer seks totalt. David Tesfaye Handeland løp for øvrig sin 400-meter på 57,78.

Artikkeltags