-En plattform som tiltrekker seg Norges beste skatere

Sky Brown er et skateboardfenomen i USA og er verdens yngste skateboardproff. Niåringen har i lengre tid vært på turne i Europa og da passet det å legge turen innom Brumunddal og skateparken på Strandsaga. Her viste hun fram ferdigheter som ikke er veldig mange forunt og så ut til å kose seg ved Mjøsas bredd.

Sky Brown er et skateboardfenomen i USA og er verdens yngste skateboardproff. Niåringen har i lengre tid vært på turne i Europa og da passet det å legge turen innom Brumunddal og skateparken på Strandsaga. Her viste hun fram ferdigheter som ikke er veldig mange forunt og så ut til å kose seg ved Mjøsas bredd.

Artikkelen er over 1 år gammel

Et kobbel av stjerner gjorde Mjøsskate i Brumunddal til skikkelig attraksjon og nå håper de å vokse seg enda større.

DEL

Mjøsskate er skaternes tour-variant der det konkurreres på Lillehammer, Gjøvik, Brumunddal, Hamar og Stange. Det som ble vist fram i Brumunddal fredag holdt høy klasse.

– Det har blitt utført triks som en som pleide å skate i Brumunddal aldri kunne drømme om at noen gang ville blitt utført i Brumunddal, og det er takket være anleggene som vi endelig har fått oss her i Brumunddal, men også at Mjøsskate er blitt en plattform som tiltrekker seg Norges beste skatere som Kevin Bækkel og Bjarne Tjøtta, og amerikaneren Ben Hatchell, sier Adrian Sylejmani Myklebust fra Brumunddal som er i arrangørstaben.

Nå håper han Mjøsskate skal bli et enda større arrangement.

– Definitivt! Og det er noe vi jobber målrettet mot, forteller han.

Noe det også jobbes med er å få den jevne brumunddøl til å ta turen til parkene når det er konkurranser med såpass høyt nivå.

– Vi er ok fornøyd med oppmøte av skatere i Brumunddal, men ønsker oss mye mer publikum av folk som bor i Brumunddal når det skjer noe som det her. Vi håper at flere vil møte opp neste år, og for å få til det skal vi jobbe enda mer målrettet opp mot neste års arrangement. Vi vil gjøre skatefesten til en folkefest i alle mjøsbyene, for det som skjer i parkene holder et nivå av internasjonalt kaliber, sier han.

-Litt færre enn vi håpet

Skating er fortsatt dominert av gutter, men Mjøsskate jobber hardt med å få flere jenteskatere .

En av arrangementets hovedattraksjoner i år var riktignok ei jente, men det er ikke mange som Sky Brown. Skating er fortsatt dominert av gutter, men Mjøsskate gjorde en god jobb for å tilrettelegge for jenter som ønsket å skate. I Brumunddal var det et knippe jenter som testet den fine skateparken på Strandsaga før de seinere på dagen gikk inn i hallen i Nygata.

Sylejmani Myklebust i arrangørstaben til Mjøsskate innrømmer at han hadde håpet på flere jenteskatere.

Oppmøte for jentene var litt færre enn hva vi håpet på, men for hvert stopp så kom det nye jenter og skatet og det er det viktigste. Vi håper at til neste år så skal vi enda flere jenter som kommer og skater, for jenteskatesatsingen for oss handler mer om å skape en plattform hvor jenter kan komme å skate, eller kanskje prøve det for første gang i trygge omgivelser— og at de kan pushe seg selv, sier Sylejmani Myklebust.

Drahjelp fra Pedersen

I Oslo er det et litt større miljø når det gjelder jenteskating og Mjøsskate allierte seg med noen av hovedstadens beste aktører på området.

- Vi samarbeidet med Jenteskate fra Oslo som var med på alle stoppene og som tok seg av jenteskatedelen av mjøsskate. Det ble jenteskate for jenter av jenter. Vi hadde jenteskatere i alle nivåer, fra Tonje Pedersen som er norges beste kvinnelige skater og Ingrid Lonar som kjørte bowlen i Hamar sammen med gutta. Jentene fikk også helt like premiesummer som gutta under sine konkurranser, så der er jentene og guttene helt like. Akkurat som det skal være, sier Sylejmani Myklebust som tror Sky Brown kan åpne dører for andre jenter.

- Det tror jeg, og det håper jeg virkelig. Hun er definitivt en stor inspirasjon ikke bare for jenter, men for alle skatere. Hun er jo helt rå. Jeg fikk ikke pratet med Sky, men staben som er med henne og foreldrene synes opplegget er superkult, men også intenst. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra jentene bak jenteskate som sa de hadde storkost seg og vil være med på dette videre, sier han

Artikkeltags