Gjestene kom til nordre Ringsaker som svære favoritter etter tre strake seire, mens vertene fortsatt jaget sine første poeng.

Moelven var i føringen

I innledningen var det lite, om noe som vitnet opp forskjell på lagene.

Hos vertene sto målvakt Bente Bjørnstad som en levende vegg og bare upresise avslutninger gjorde at hjemmelaget kort tid før pause kun ledet med to mål.

- Førsteomgangen ble som vi hadde forventet egentlig i et skikkelig lokaloppgjør. Det er mye bra spill, men du ser at vi er for ivrige når vi kommer igjennom. I tillegg har Moelven en utrolig god keeper, sier Jenny Grøneng på vinnerlaget.

- Da Moelven førte kampen, var dere nervøse for at de skulle få sine første poeng, Grøneng?

- Man kjenner hele tiden at man ønsker noen mål å gå på, så da de spiste opp ledelsen og gikk i føringen starter en å tenke litt. Vi merket på oppvarmingen at vi rett og slett ville for mye. Det er ikke mye mål, men det er alltid gøy med lokaloppgjør.

Hvordan pausen ble brukt vet vi ikke, men det virket som om vertene var alt annet enn klare for å spille mer håndball.

De for dagen rødkledde Furnes stormet fra, og vertene klarte aldri å tette gapet som ble i starten av andre omgang.

Selv om det ble nok et tap så ble det et godt gammelt lokaloppgjør med masse folk, tette dueller og god stemning.

I tillegg viste det at Moelven kommer nærmere og nærmere sine første poeng.

Bente Bjørnstad som var kampens suverent beste spiller tok tapet med fatning.

- I dag er jeg heldig. Forsvaret jobber skikkelig bra. Selvsagt er det alltid surt å tape et lokaloppgjør, men i dag er vi gode 90 prosent av kampen. Uansett er det godt å endelig føle at vi lykkes. Hittil i sesongen har det stort sett vært stang ut, sier Bjørnstad etter tapet i lokaloppgjøret.

- Dere jakter jo fortsatt deres første poeng i år. Er det noe som preger dere, Bjørnstad?

- Så lenge vi hever oss i hver kamp tenker jeg at poengene kommer. Vi er førstereisjenter i 3. divisjon, men jeg føler vi utvikler oss på hver trening og i hver kamp. I dag var det stor stemning og masse folk og det er utrolig gøy.

- Et år for å lære

Selv om trener Tormod Kvislers jenter fortsatt står poengløse etter fem kamper, så er det ikke et nedbrutt lag.

- I dag blir vi for utålmodige og mister for mange baller i angrep. Dette resultatet kunne vært motsatt, men starten på andre omgang ødela for oss, sier en fattet Tormod Kvisler.

Datter Sarah gravde seg heller ikke ned etter tapet.

- I første omgang går det bra, men så glipper vi og gjør dumme feil. Vi viser at vi blir bedre og bedre, og dette er jo et år hvor vi skal lære. Jeg føler hele tiden at vi tar steg, selv om det selvsagt er surt å tape.

Kamprapport

Moelven – Furnes 20-23 (8-8)

Moelvhallen

Moelven: Bjørnstad, B. Solheim, T. Halvorsen, C. Bøverdalen 1, S. Kvisler 2, F. Aaseth 1, S. Kvisler 4, T. Brandsrud, S. Knutsen, K. Kolloen 4, L. Fossen, B. Johansen 8, V. Johansen

Furnes: E. Poulsen, S. Berntsen 3, I. Nordsveen 6, P. Johnsen 2, M. Kristiansen 1, E. Kokkin 3, J. Grøneng 7, H. Grongstad, A. Knutsen 1, I Hjemstad