Håndball: Jonsdal var ikke veldig preget av nerver før møtet mot Drammen som er et av landets topplag.

Stas å møte de beste

– Dette er kun en bonus, og det er klart det er stas å møte verdensstjerner som Kristian Kjelling. I tillegg er det gøy å kunne spille foran så mange tilskuere, sa en fattet brumunddøl før møtet med Drammen.

I selve oppgjøret var de gulkledde gjestene et hestehode foran vertene som misbrukte i overkant mange sjanser på egen parkett.

– Dette var gøy, og vi holde jo følge en stund også. Vi spilte en svak treningskamp torsdag, og dette var noe helt annet. Det er ikke mye å pirke på i dag, men vi er kanskje ikke helt der vi skal være offensivt.

Jonsdal og hans disipler kan nå fokusere på årets serie. Der ønsker de å gjøre seg bemerket.

– Målet vårt er å havne topp tre i andredivisjon, og den første testen får vi neste helg når vi serieåpner mot Vikhammer her i Jorekstadhallen.

Om sine egne ambisjoner som håndballtrener er det mer uklart.

– Ambisjonene mine er å gjøre en god sesong med Lillehammer. Noe lenger enn det har jeg foreløpig ikke tenkt.

Kontrakten med LFH09 gjelder i første omgang ut 2020.

– Jeg pendler, så det tar mye tid uten at det er noe stress, sier brumunddølen med et smil.

– En god trener

Kristian Salsten på LFH09 er meget fornøyd med å ha en ung brumunddøl som trener.

– Det er veldig positivt at Thomas trener oss. Han er veldig dyktig og håndballklok. I tillegg er han flink til å lære bort det han kan, sier Salsten som også ble kåret til hjemmelagets beste spiller i kampen mot Drammen.

To fra Veldre

Thomas Jonsdal er sammen med Kim Tajet Skaug representantene fra Ringsaker i Oppland-klubben.

– Nå ble dessverre Kim skadet før denne kampen, men han er en spiller som passer perfekt for Lillehammer, sier LFH09-treneren.

Selv om de to guttene har lang fartstid i Veldre som spillere, så savner ikke Jonsdal Veldre nevneverdig av en enkel grunn.

– Nå har de ikke et lag, så hvordan skal jeg kunne savne de da.

Trøsten for Jonsdal og LFH09 er at de neppe møter et lag som er i nærheten av nivået til Kristian Kjelling og hands disipler.

I en fullsatt Jorekstad idrettshall fikk mannskapet til Jonsdal kjenne på hvordan det er å møte et av landets beste lag.

– Vi kommer neppe dit med det første, men det er gøy å kunne spille en bonuskamp foran en fullsatt hall, avslutter Jonsdal.