Håndball: Det hele startet da Mari Baardseth ble tidenes første målscorer i den nye hallen.

– Ble en drømmedag

– Dette har vært en drømmedag, og nå håper jeg bare at Veldre hjelper oss til opprykk tirsdag, sier en strålende fornøyd og historisk Baardseth.

Sammen med Sarah Svastuen Kvisler (9 mål) var hun sterkt delaktig til at gjestene fra skyggesiden av Mjøsbrua ble overkjørt på vertenes festdag

Til pause ledet vertene 16–9 så alt som måtte være av spenning ble drept før åpningsminuttene var unnagjort i den historiske kampen.

 

Veldre har spilt 12 kamper i årets serie, men har allerede gitt beskjed om at de ikke ønsker et opprykk.

Fasiten er at de ikke har avgitt poeng, og tirsdag spiller de årets siste seriekamp mot opprykksrival Storhamar.

Dersom Veldre vinner og går sesongen igjennom uten tap rykker Moelven opp, men ryker de på årets første tap så ryker også opprykket for modølene.

– Vi har lys framtid

 

Moelven-trener Tormod Kvisler tror Veldre har et sterkere ønske om å gå igjennom sesongen uten tap, enn å ødelegge blåtrøyene opprykksdrøm.

– Ny fullsatt hall, muligheten for opprykk og alt. Det blir ikke mye bedre enn dette. Om opprykket våger jeg ikke tro noe som helst. Jeg tror det er 50-50, men jeg tror Veldre ønsker å gå ubeseira igjennom sesongen. Jeg har snakket med Storhamar og vet at de ønsker å bryte Veldres seiersrekke.

– Viser dagen i dag at Moelven håndball er på veg mot nye høyder, uansett opprykk eller ikke?

– Helt klart. Vi må utnytte denne arenaen og den positive synergien til å rekruttere.

Kvisler er klar på at de er på veg til å bli kommunens håndballsentrum.

– Vi blir fort større enn både Veldre og Furnes på breddesiden. Så akkurat nå er det nok her det er mest aktivitet, og det er noe vi helt klart skal ta på alvor.

Kamprapport

Moelven – Varde 33–26 (16–9)

Nye Moelvhallen

Seriekamp 4. divisjon

Moelven: Bente M.E. Bjørnstad, Katrine A. Martinsen, Camilla Bøverdalen 1, Birgit Solheim, Sarah M. Kvisler 9, Thuva M. Kindberg 8, Silje Rysjedal, Nina S. Danielsberg, Sina Schjerpen, Mari Baardseth 4, Thea Brandsrud, Katrine Evenssen 7, Maria H. Lund, Benedicte D. Johansen