Tajet Skaug vender hjem

Ferdig i St. Hallvard: Brumunddølen Kim Tajet Skaug ønsker ikke å signere ny kontrakt for St. Hallvard uavhengig av hvilket nivå klubben befinner seg på neste år. Nå ønsker han å flytte hjem til Brumunddal. Skulle han få et tilbud fra Grundigligaen, vil han revurdere planene.  FOTO: ANITA HØIBY GOTEHUS

Ferdig i St. Hallvard: Brumunddølen Kim Tajet Skaug ønsker ikke å signere ny kontrakt for St. Hallvard uavhengig av hvilket nivå klubben befinner seg på neste år. Nå ønsker han å flytte hjem til Brumunddal. Skulle han få et tilbud fra Grundigligaen, vil han revurdere planene. FOTO: ANITA HØIBY GOTEHUS

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kim Tajet Skaugs St. Hallvard kjemper om opprykk til eliteserien, men nå er det nok for brumunddølen. Etter sesongen flytter han hjem.

DEL

Forrige helg spilte laget fra Lier en viktig kamp for å posisjonere seg med tanke på opprykk til Grundigligaen, men mot Nærbø ble det femmålstap hjemme i Reistad Arena. Dermed er det fire poengs differanse mellom lagene når fire kamper gjenstår og skal det bli opprykk for St. Hallvard må det trolig bli via kvalifisering. Dette vil i så fall bli Tajet Skaugs siste kamper for klubben. Om ikke noe helt spesielt skulle skje nå vender han nå nemlig hjemover etter endt sesong.

Tung sesong

St. Hallvard var i Grundigligaen i fjor, men ble for spinkle på det øverste nivået. Før inneværende sesong var Tajet Skaug helt klar på at retur til den gjeveste divisjonen var det eneste som gjaldt. Sesonginnledningen ble tyngre enn han hadde sett for seg både for laget og han sjøl.

-Vi trengte egentlig ganske mange runder for å våkne og jeg syntes ikke det så noe spesielt bra ut før i starten av desember egentlig. Og jeg synes heller ikke nå vi har vært på det nivået vi burde vært på dessverre, sier brumunddølen som ikke har fått den rollen i laget som han ønsker denne sesongen.

– Jeg har vært mest angrepsspiller i år, noe som gjør at jeg ikke får brukt min største styrke i ankomst/kontra. Dermed har det også blitt langt færre scoringer på meg denne sesongen. Frustrasjonen rundt dette i tillegg til at jeg lenge har tenkt på å flytte hjem gjør at jeg nå ønsker å sette punktum her, sier Tajet Skaug.

Utelukker ingen ting

Om St. Hallvard spiller kvalik for opprykk blir det etter alt å dømme de siste kampene på høyt nivå for den tidligere Veldre-spilleren. Men han tør ikke utelukke at han utsetter hjemkomsten om et fristende tilbud fra høyeste nivå skulle dukke opp.

-Nå har jeg egentlig bare tenkt på å slutte, men etter at sesongen er over nå får jeg tre måneder fri, så det er jo mulig jeg ser annerledes på det etter det og at lysten kommer tilbake, sier han og legger til:

-Sjøl om sesongen i fjor var bra og jeg var der jeg ville være har jeg kjent litt på dette med hjemlengsel og motivasjonssvikt de siste to årene.

Vurderer lokale lag

Brumunddølen anser opprykket med Nøtterøy i 2010/11 som det store høydepunktet i karrieren og han tviler på at han klarer å legge håndballen helt på hylla. Både Storhamar og Lillehammer har lag i 2. divisjon, sistnevnte med kompisen Thomas Jonsdal som trener, og en av disse kan kanskje få nyte godt av Tajet Skaugs tjenester neste sesong.

– Det er ikke så mange muligheter, men jeg tviler på at jeg klarer å slutte helt. Samtidig er jeg usikker på om jeg har tålmodighet til å spille på noe særlig lavere nivå også. Men jeg trenger en arena å få ut energi på. Så godt kjenner jeg meg sjøl, sier han.

Etter at han forlot Veldre har han spilt for Elverum, Nøtterøy før han nå er inne i sin tredje og siste sesong for St. Hallvard. I løpet av tida i Tønsberg og Drammen har han skaffet seg lærerutdannelse og jobberfaring innen skoleverket. Han håper å kunne fortsette innen denne retningen når han vender tilbake til Brumunddal.

Artikkeltags