Mjøsderby splitter Ringsaker

Klare til kamp: Hockeyinteressen i Ringsaker når nye høyder når Lillehammer og Storhamar barker sammen til «Hockey Classics» i Håkonshall lørdag. Daniel Ribbing (t.h.) fra Brumunddal og brøtningen Svein Slåen har for lengt sikret seg billetter. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Klare til kamp: Hockeyinteressen i Ringsaker når nye høyder når Lillehammer og Storhamar barker sammen til «Hockey Classics» i Håkonshall lørdag. Daniel Ribbing (t.h.) fra Brumunddal og brøtningen Svein Slåen har for lengt sikret seg billetter. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordkrigen er for alvor i gang noen dager før lørdagens storkamp mellom Lillehammer og Storhamar. Tidenes mjøsderby tar hockeyfeberen i Ringsaker til nye høyder.

DEL

Nesten 10.000 tilskuere er ventet til Håkonshall på Lillehammer. Det antas at minst 1.000 ringsaksokninger vil følge kampen fra tilskuerplass. Kommunen vår ligger tross alt midt mellom de to store hockeybyene.

Brøtningen Svein Slåen og Daniel Ribbing fra Brumunddal har for lengst sikret seg billetter til «Hockey Classics».

Bakgrunnen for kampen er at Lillehammer Ishockey fyller 60 år. Storhamar er for øvrig like gammel.

RB møter de to lidenskapelige supporterne på Rudshøgda. Stedet markerer på mange måter et geografisk skille for lagenes støtte i Ringsaker.

– Det er nok slik at de fleste som bor nord for Rudshøgda holder med Lillehammer. Resten får holde seg til Storhamar, sier Svein Slåen og veiver med L.I.K.-flagget.

Den mangeårige Lillehammer-patrioten ser ertende på mannen i gul og blått, Daniel Ribbing.

Evig gult og blått

Svensken kom til Ringsaker i 2004. Hockey-interessen hadde han selvsagt med seg fra broderfolket. Og valg av klubb var aldri noe tema da kona hans fra Brumunddal alltid har vært ihuga Storhamar-fan.

– Evig gult og blått. Det kunne ikke blitt bedre, sier Ribbing til RB-sporten.

Laster avstemning...

Både Daniel og Svein er daglig leder i hver sin bedrift: Ribbing for Sylinderakutten AS i Brumunddal – og Slåen for Mjøs-Produkter på Rudshøgda.

Kommende lørdag legger de det meste av dannethet og høflighetsfraser til side. Da er det lidenskap og kjærlighet til Storhamar og Lillehammer som gjelder.

Svein Slåen legger ikke skjul på at han aldri har likt laget fra Hamars vestkant.

– En kjøpeklubb

– Hva er ditt forhold til Storhamar, Slåen?

– Storhamar er en kjøpeklubb som liker å kalle seg storebror. Men jeg skal innrømme at årets lag består av veldig mange gode spillere. Men jeg liker dårlig at en del Storhamar-tilhengere nekter å legge igjen penger i kiosken til Lillehammer. De ønsker ikke å støtte klubben på noe vis.

Daniel Ribbing er ikke en av dem.

– Jeg kjøper både pølse og kaffe når jeg er på kamp i Lillehammer. Men jeg har hørt at en del lillehamringer nekter å sette sine bein i ishallen på Hamar, og at de heller sitter hjemme og ser kamp på TV. Er ikke det litt merkelig? spør Ribbing.

Slåen rister på hodet og smiler før han ber Storhamar vise litt mer ydmykhet.

– Uten OL på Lillehammer i 1994 hadde fortsatt Storhamar hatt samme hallstandard som garasjen til Manglerud Star i Oslo. Storhamar kan takke oss for mye av suksessen de siste årene.

Mannen i gult og blått har ikke tenkt å la ordene til Slåen stå ubesvart.

– Vi har i hvert fall en hall som besøkes av rundt 4.000 tilskuere hver gang det er kamp. Så vidt jeg vet har det ikke vært spilt ishockey i Håkonshall på flere år, sier Ribbing ertende.

Tett og tøft

Både Storhamar og Lillehammer kjemper helt i toppen i Get-ligaen. Sist lagene møttes i serien, 12. september på Hamar, vant Lillehammer 4–3.

– Men det er fortsatt Storhamar som er storebror, det er det ingen tvil om, mener Daniel Ribbing.

– Det høres vel logisk ut, Slåen?

– Storhamar liker i hvert fall å kalle seg storebror. Begge klubbene ble etablert i 1957. Så i beste fall kan jeg gå med på at vi er tvillinger, svarer brøtningen.

– Hvem vinner kampen, Slåen?

– Jeg er rimelig sikker på at Lillehammer vinner 4–2 i en underholdende kamp.

– Hva tror du om utfallet av kampen, Ribbing?

– Storhamar vinner 3–1. Vi setter det siste målet i åpen kasse. Jeg tror det blir en veldig tett og åpen kamp.

RB ønsker begge lykke til.

Artikkeltags