17-åring kjemper for OL-plass

På hjemmebane: NTG-student Vegard Tiller fra Moelv kjemper om en plass i Norges tropp til Ungdoms-OL på Lillehammer i februar 2016. 17-åringen har hatt mesterskapet i tankene i lang tid. Foto: Haakon Skarpnord

På hjemmebane: NTG-student Vegard Tiller fra Moelv kjemper om en plass i Norges tropp til Ungdoms-OL på Lillehammer i februar 2016. 17-åringen har hatt mesterskapet i tankene i lang tid. Foto: Haakon Skarpnord Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kun én kombinertløper skal representere Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar. Det kan bli en 17-åring fra Moelv.

DEL

Vegard Tiller er et av Norges største talenter innen kombinert. I fjor ble han nummer to i norgescupen sammenlagt (klasse NCB), og han representerte Norge under European Youth Olympic Festival (EYOF) i Luxemburg. Der ble Tiller rammet av sykdom, og måtte nøye seg med én konkurranse. Han ble nummer 22.

Modølen har hatt Ungdoms-OL i tankene i lang tid.

– Det hadde vært en stor drøm å få være med under lekene på Lillehammer. Det blir ekstremt stort med hjemmebane og masse folk på tribunen, sier 17-åringen til RB-sporten.

Minst fire uttaksrenn

Men Vegard Tiller er ikke den eneste som gjerne vil delta i Ungdoms-OL.

Kombinertsjef Sverre Rotevatn forteller at den ene plassen står mellom fire utøvere:

Vegard Tiller, Lars Ivar Skårseth, Einar Oftebro og Leif Torbjørn Næsvold.

– Uttaket blir klart 10. januar, og det er resultatene fram til den datoen som blir avgjørende, sier Rotevatn til RB.

Kombinertsesongen starter på Beitostølen neste helg.

– Blir dette rennet viktig med tanke på uttaket?

– Det blir ikke veldig viktig, selv om det aldri er noen bakdel å vise seg fram fra første renn, svarer Rotevatn.

Han legger til at utøverne skal delta i minst fire uttaksrenn. De to første kommer i forbindelse med norgescupen i Folldal i desember. Deretter blir det to nye uttaksrenn (NC) i Trondheim.

– Det er også mulig vi gjennomfører ett uttaksrenn i januar, sier Rotevatn.

Sterkest i sporet

Konkurranseprogrammet i Ungdoms-OL er litt spesielt. Den individuelle øvelsen er dog normal med fem kilometer langrenn og ett hopp. I tillegg skal den ene kombinertutøveren delta på en lagkonkurransen sammen med hopp og langrenn.

– Hvordan ser du på mulighetene til å bli tatt ut, Tiller?

– Med tanke på hoppinga er det kanskje ikke så sannsynlig. Jeg er sterkest i langrennssporet og kunne tenkt meg en 10-kilometer istedenfor fem. Men jeg har selvsagt et håp om å kvalifisere meg. Samtidig har jeg andre mål for sesongen. Det største er junior-VM i mars og NM på Rena. I tillegg har jeg ambisjoner om å kjempe om seier i norgescupen, sier Tiller.

Rotevatn mener modølen er en spennende utøver.

– Vegard er en av mange gode løpere som går i samme klasse ved NTG på Lillehammer. Han har gode holdninger og er veldig dedikert. Han er en spennede utøver, sier han.

Artikkeltags