Gå til sidens hovedinnhold

Gleder seg over nytt verdenscuprenn

Artikkelen er over 4 år gammel

Simen Tiller ble nummer 41 i onsdagens verdenscuprenn i kombinert i Granåsen. 21-åringen kjempet mot verdenseliten for andre gang på fem dager. Det er uvant kost for modølen.

17 år gammel fikk Simen Tiller sjansen i forbindelse med verdenscupen i Holmenkollen. Han lyktes ikke i kvalifisering. Så skulle det gå hele fem år før han fikk sjansen igjen. I Holmenkollen sist helg. Tiller ble nummer 39 i verdenscupdebuten.

– Det var skikkelig moro å få to verdenscuprenn på tampen av sesongen, sier Tiller til RB-sporten. 

– Hadde du trodd at det skulle gå fem år før du fikk sjansen igjen?

– Nei, jeg hadde jo et håp om å få sjansen tidligere, men de to-tre siste årene har det vært med skader og sykdom. Da forventer man ikke så mye av seg sjøl heller. Men jeg har holdt meg frisk i hele vinter, selv om feilmedisinering ødela sesongen før jul (omtalt i tirsdagens RB).

Mye vær

Vanskelige værforhold stoppet det kombinerte hopprennet i Granåsen onsdag, og dermed ble tirsdagens omgang tellende. Tiller hoppet 120,5 meter og ble nummer 32. Heller ikke da viste værgudene seg fra sin beste side.

– Det var litt bingo, dessverre. Men vi fikk i hvert fall gjennomført, og jeg gjorde et bra hopp, sier han.

Tiller tok fatt på langrennet 2,22 minutter bak ledende Mario Seidl fra Østerrike. I mål var han 3,35 bak vinneren, tyske Eric Frenzel.

– Langrennet var på det nivået jeg ligger på nå, jeg går ikke så fort på ski, forklarer Tiller.

– Hvordan var dette sammenlignet med det du presterte i Kollen sist lørdag?

– Jeg hoppet ikke like bra i konkurransen, men hadde en veldig fin helg i Kollen der jeg hoppet mye bra på ski. Jeg fikk vist at jeg hopper bra når jeg treffer. Når det gjelder langrennet, så følte jeg meg bedre i dag enn jeg gjorde i Kollen.

Satser for fullt

Simen Tiller gleder seg til neste sesong.

– Jeg tror det blir bra, og jeg legger alt til side for å bli best, sier Tiller.

– Hva blir målet?

– Målet neste år er å slå seg inn i verdenscupen. Det er liksom å ta det siste steget. Det gjelder å bli litt bedre i langrennssporet og litt bedre i bakken. Så er man plutselig der. Men det er viktig gjøre en bra jobb gjennom sommeren og holde den trenden som har vært i det siste, svarer han.