Gå til sidens hovedinnhold

Lokal suksess på Budor

Spennende avslutning på Tour de Hedmarken:

Artikkelen er over 5 år gammel

Til tross for stor snømangel i innlandet ble Tour de Hedmarken avsluttet på Budor mandag, og det ble flere spennende dueller med ringsaksokninger i hovedrollene.

Den kanskje aller mest spennende duellen foregikk i G14. Der hadde August Myrvold fra Kjellmyra opparbeidet seg et forsprang på 15 sekunder til Even Hemma fra Brøttum.

Avgjort på oppløpet

Arrangør Nordbygda/Løten Ski hadde fått skrapet sammen en 1 kilometer lang løype i bunn av Budor skitrekk. Løypa var flat og teknisk utfordrende, og det var høy fart fra start på de aller fleste. Even Hemma var blant dem som mestret løypa aller best, men det var på hengende håret at 14-åringen vant.

– Det gikk akkurat, fortalte en smilende Hemma i mål.

– Jeg hentet en del sekunder på August på første runden fordi han datt. På andre runden var det bare å gi alt, og det holdt heldigvis helt inn, jublet Hemma, etter dagens mest intense spurtoppgjør på Budor.

Brøttumsgutten likte godt å gå i ei litt annerledes løype:

– Det var veldig høy fart hele vegen, og man kan nesten gi alt fra start. Jeg likte denne løypa veldig godt, og dette er det morsomste rennet i årets Tour de Hedmarken.

Til sammenligning ble Even Hemma nummer sju i fjorårets utgave av Tour de Hedmarken.

Moelv-dominans

Startlistene for mandagens renn var lagt opp slik at den med best totaltid på de to foregående Tour de Hedmarken-rennene startet først. I G13 var det Anders Grini som var hadde den grønne ledertrøyen, men kun tre sekunder bak kom klubbkamerat Henrik Jevanord jagende. Marius Gaden fra Brøttum startet som nummer tre, 14 sekunder bak.

Jevanord klatret fort opp i ryggen på Grini, og på den andre runden gikk Jevanord forbi. Grini hang lenge godt med, men mistet noen sekunder i en av de siste svingene.

Dermed kunne Jevanord spurte inn til sin andre sammenlagtseier i Tour de Hedmarken. Også i 2014 vant modølen touren foran Anders Grini. I 2014 ble Marius Gaden nummer 10. Han klatret vesentlig på resultatlista i år, og seilte inn til en fjerdeplass på Budor.

I G15 ble Jonas Vika fra MjøsSki nummer to. Han hadde tre kilometer å hente Håvard Kvam sine 24 sekunder på, men etter å ha gått en runde var han uheldig og havnet rett bak fellesstarten i sin egen klasse.

– Det stoppet litt opp når jeg måtte gå forbi mange løpere i den ene bakken. Da ble det vanskelig å hente Håvard, fortalte Vika etter løpet.

Vika var uansett fornøyd da han kom i mål:

– Jeg tror jeg fikk beste tid på dagens løp, og det kan jeg ikke være misfornøyd med.

Hovde og Flaten Bredvold til topps

Også Håvard Hovde hadde all grunn til å juble etter mandagens finale på Budor. MjøsSki-løperen kom først i mål i 17-årsklassen (sju sekunder foran Lars-Haakon Kvernvolden fra Ottestad), og vant en suveren seier i sammendraget.

Totalseier ble det også til brøtningen Per Ola Flaten Bredvold (M19/20). Han brøt målstreken 12 sekunder foran Kristoffer Jonsson fra Roterud, og hadde 46 sekunder til gode på  andremann i sammendraget, Ivar Andreas Svarstad fra Lillehammer.

Johannes Bordal (MjøsSki) gikk inn til tredjeplass i 18-årsklassen, men ble nummer to sammenlagt, 20 sekunder bak Kristian Jacobsen fra Gjøvik.

Kristine Fjeld, også hun fra MjøsSki, sikret andreplass i K19/20 etter femteplass i rennet. Hun var snaue to minutter bak årets sammenlagtvinner Marthe Lindmoen fra Raufoss.