God helg for de lokale på Beitosstølen

Jonas Vika gikk inn til to topp 15 plasseringer under helgas norgescup på Beitosstølen.

Jonas Vika gikk inn til to topp 15 plasseringer under helgas norgescup på Beitosstølen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De lokale løperne leverte gode resultater under helgas norgescuprenn på Beitosstølen. Blant annet gikk både Jonas Vika og Håvard Hovde fra MjøsSki inn til topp 10-plasseringer i sesongens første norgescuprenn.

DEL

For våre lokale i M19/20 var det sesongens andre sjanse til å kvalifisere seg til junior-VM i sveitsiske Goms i månedsskifte januar-februar. Første mulighet var rennene som gikk på Natrudstilen 8.-10. desember. Der klarte ikke våre beste juniorløpere å imponere, og Johannes Bordal sin 13. plass på sprinten ble helgas beste resultat.

Denne helga gikk det betraktelig bedre for spesielt Håvard Hovde. Han fikk en 23. plass som beste resultat på Natrudstilen. Fredag leverte han en sterk syvendeplass på Beitosstølen, 1.14 bak Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen IL. Klubbkamerat Johannes Bordal ble nummer 44. På lørdagens sprint, som er Bordal sin sterkeste øvelse, var det kun sistnevnte som gikk videre fra prologen. Bordal gikk inn til en meget sterk syvendeplass i prologen, men klarte ikke å følge opp i kvartfinalen. Der ble han slått ut som nummer fire, og endte dermed som nummer 16 totalt. Håvard Hovde var 2,8 sekunder unna å komme videre fra prologen og ble nummer 43. På søndagens fristil var Hovde nok en gang tilbake med et bra resultat. Han ble nummer 12 på 15 kilometer fristil, 2 minutt bak vinneren. Bordal ble nummer 79.

Øvrige lokale i M19/20:

Kristian Larsen ble nummer 97 fredag, 130 lørdag og 64 søndag.

Sigurd Ranheim Brynestad ble nummer 165 fredag, 185 lørdag og 144 søndag.

Vika og Benjaminsen imponerte

I de yngre klassene var det Jonas Vika og Ida Benjaminsen fra MjøsSki som imponerte mest. Vika har blitt vant til å kjempe i toppen i sin aldersklasse gjennom flere sesonger, og i sin debut i norgescupen fredag ble han nummer åtte, bare 38 sekunder bak Lars Agnar Hjelmeset fra Gjelleråsen som vant. Lørdag ble Vika nummer 26 på sprinten, hvor klubbkamerat Mats Opsal var fattige 1,5 sekunder unna å komme videre fra prologen. Det endte med en 36 . plass for Opsal. Søndag fulgte Vika opp med en sterk 12. plass på søndagens 10 kilometer fristil.

Nesten like imponerende var helga til Ida Benjaminsen. Også hun debuterte i norgescupen fredag, og gikk inn til en meget godkjent 27. plass av totalt 109 jenter i M17. Lørdag forbedret Benjaminsen seg med ti plasser, da hun endte som nummer 17 på sprinten etter å ha blitt nummer fire i sin kvartfinale. Søndag ble Benjaminsen nummer 24.

Artikkeltags