I konkurranse med femten andre lag viste skiskyttergutta klasse i løypenettet de kjenner bedre enn sin egen skihanske. Løypa var rett i overkant av en kilometer lang og de gikk den tre ganger hver. Høie Vollum hadde ankeretappen og holdt unna for Tynset på oppløpet. Dermed ble det KM-tittel i langrenn for gutta som vanligvis drasser med seg børse.

– Hadde det vært fem meter lenger tror jeg at vi ville blitt nummer to. Jeg kjente pusten hans i nakken hele oppløpet og jeg begynte å bli fryktelig stiv, sier Høie Vollum.

Eplekjekke i forkant

Gutta på vinnerlaget innrømmer at de kanskje framsto som vel eplekjekke i forkant av KM-sprinten.

– Vi utviste vel en sjøltillit som indikerte at vi skulle vinne, men når vi så litt realistisk på det var det nok mer en plassering blant de fem beste vi siktet oss inn på, forteller Høie Vollum som er takknemlig for jobben Skuttbergsveen gjorde.

– Jeg følte meg veldig pigg i dag og etter første etappe var jeg helt uberørt. Jeg kjente heller ikke så mye etter den andre, så da prøvde jeg å rykke på min siste etappe, sier Skuttbergsveen.

– Han ga meg akkurat den luka jeg trengte, roser lagkameraten etter Skuttbergsveens siste etappe, og den i alt femte etappen i stafetten. Der hadde faktisk Skuttbergsveen suverent beste etappetid.

Konverterer ikke

Sprintstafett er en spesiell konkurranseform og gutta mener KM-gullet beviser at de har gjort noe riktig på trening.

– Vi trener en del hurtighet for det ender ofte med spurtoppgjør i skiskyting. At vi kjenner hver sving i denne løypa var sikkert også en liten fordel, sier vinnerduoen som ikke setter KM-gullet i seg sjøl høyest lørdag.

Halve moroa er å slå langrennsgutta, det er helt sikkert, sier gutta som ikke har tenkt å melde overgang til langrenn.

– Det skjer ikke. Det er skiskyting som er tingen. Langrennsgutta slår vi jo likevel, avslutter de med et lurt glis.

Høie Vollum røpet at han hadde store forventninger til sine jevngamle skiskytterkolleger på jentesida i MjøsSki, Gina Lagmandsveen Hjemli og Amalie Storlien, og de innfridde til gagns.

De smadret sine konkurrenter fullstendig i sola på Veldre sag og ingen av de andre lagene var engang på oppløpet da Lagmandsveen Hjemli skled over målstreken. Da hadde de ledet nesten hele løpet etter å ha vekslet som nummer to etter første etappe.

 

Dermed ble det skiskyttertriumf også her. MjøsSkis andrelag med Sara Engeskaug og Marte Holmen Nilssen tok for øvrig tredjeplassen. Åsmarka med Julie Jeistad og Tuva Sveadalen ble nummer fire.

Modølene imponerte

KM-tittel utdeles ikke til utøvere under 13 år, men det ble levert imponerende stafetter også i de yngre klassene. I mixstafetten i klassen 8–10 år var det bare et sekund som skilte Moelvens første- og andrelag i favør av sistnevnte.

Dette var de to beste tidene i denne årsklassen og modølene fortsatte å vise styrke også i de eldre klassene. i J11/12 år var det nok mange som fryktet Tour de Hedmarken-medaljørene Sofie Margrethe Robstad og Inger Grini. Disse var da også helt suverene og vant stafetten med tjue sekunder.

 

Tvillingene Lars og Kristian Kongsund fra Næroset IL gikk inn til gull i 13/14-årsklassen og her tok Brøttum tredjeplassen tjue sekunder bak vinnerne.