Hang ikke med de beste

Håvard Hovde klarte ikke å levere noen kanonløp under helgas VM-mønstring på Natrudstilen. Her fra norgescupavslutningen på Gålå forige sesong.

Håvard Hovde klarte ikke å levere noen kanonløp under helgas VM-mønstring på Natrudstilen. Her fra norgescupavslutningen på Gålå forige sesong. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var en viktig helg for Håvard Hovde og de andre MjøsSki-løperne på Natrudstilen, men ingen av dem maktet å henge med de beste under VM-mønstringsrennene.

DEL

Junior VM-mønstring på Natrudstilen er blant de viktigste rennene i løpet av sesongen. Det brukes for å bestemme hvilke løpere som får sjansen i Goms i Sveits fra 28. januar til 3. februar, når verdens beste juniorløpere i langrenn skal gjøre opp om VM-medaljene. Norge sender 14 løpere til mesterskapet, og det er utelukkende helgas renn på Natrudstilen og norgescupen på Beito første helga i januar som avgjør hvem som får dra.

Håvard Hovde fra MjøsSki har kjempet i toppen av sine aldersklasser de siste sesongene, og er første års junior i år. Det betyr at han går i klasse med løpere som også er året eldre, men han har likevel uttalt til RB tidligere at VM er mulig.

Første test kom på fredag. Da var det sprint, og Hovde gikk inn til en 22. plass i prologen. Klubbkamerat Johannes Bordal gjorde det enda bedre og ble nummer 12. Begge havnet i samme kvartfinale, hvor både Bordal (nummer tre) og Hovde (nummer fem) ble slått ut. Kristian Larsen fra MjøsSki ble nummer 66 i prologen.

Sprakk på slutten

På lørdagens 10 kilometer klassisk ble Hovde  nummer 29, 1.43 bak vinneren. Kristian Larsen klatret én plass fra fredag med sin 65 plass, mens Bordal ble nummer 76, 2.55 bak førstemann.

Søndag så det lenge ut til å gå bedre for Håvard Hovde. Han hang lenge med de beste og halvveis ut i løpet var han nummer 18, bare tre sekunder bak førstemann. Fem kilometer seinere datt Hovde ned til en 23. plass, men det var ikke mer enn ni sekunder opp til teten. De siste kilometerne før mål ble det gått hardt i front, og Hovde hadde ikke krefter til å henge med. Han måtte ta til takke med en 30. plass, 2.24 bak vinneren Thomas Helland Larsen fra Fossum IF, som forøvrig tok stafettgull for Norge under fjorårets junior-VM.

Johannes Bordal ble nummer 31. Kristian Larsen gikk ikke søndagens renn. Neste mulighet for juniorene til å kapre en plass til VM er norgescupen på Beitostølen første helga i januar.

Artikkeltags