Gå til sidens hovedinnhold

– Lars Terje gjør en kjempejobb

Artikkelen er over 4 år gammel

Bare denne sesongen har Lars Terje Mehus vært tidtakeransvarlig i 30 skirenn. Modølen har holdt på siden 1987. Skitrener og speaker Lars Freng mener 65-åringen bør hedres.

Lars Terje Mehus var selvsagt på plass da eierklubbene på Sjusjøen Langrennsarena i helga arrangerte Bendit Langrennsfestival. Over 300 barn og unge i alderen seks til 16 år gikk to renn i løpet av fem timer. I tillegg var målgang på turrennet Sjusjøen Fri lagt til samme arena.

– En hektisk og innholdsrik dag, oppsummerte Lars Terje Mehus.

Stor utvikling

Han startet tidtakerkarrieren med forberedelser til O-festivalen til Vallset og Stange i 1987. Etter hvert ble det terrengløp og ikke minst langrenn.

– Hva er grunnen til at du har brukt 30 år av livet ditt på tidtaking?

– Jeg har jo vært i skimiljøet i alle år, og jeg så at dette med tidtaking var ganske interessant å få til. Jeg husker det var litt kjedelig når vi hadde terrengløp i Moskogen. Løperne kom i mål, og først etter at alle hadde reist hjem, ble resultatene lest opp. Det ble litt artigere da vi kunne lese opp resultatene ganske med en gang, forteller Mehus til RB-sporten.

Dugnad

I mange år skjedde alle tidtaking manuelt. Så kom data og internett for fullt.

– Hedmark skikrets var nesten første ute med tidtaking med brikker. Siden da har det bare utviklet seg videre, sier han.

– Har du oppdrag for klubber utenfor kommunen?

– Ja, det har jeg. Jo Anders (Bordal) og jeg har i vinter vært et par turer på Rena, Søre Ål og flere plasser. Men det er stort sett i området her.

– Er det kun dugnad?

– Vi tar en symbolsk betaling for oppdrag som skjer utenfor klubben vår. Men det som skjer her på Sjusjøen i dag tar vi ikke betaling for. Det er dugnad for Moelven.

– Hvor mange skirenn har du hatt tidtakeransvar for i år?

– Jeg tenkte over det her om dagen, og med stort og smått er det nok rundt 30 renn.

– Da blir det ikke mange frihelger?

– Nei, det blir jo ikke det. Men tiden går fort, da, sier Mehus og ler.

– Dette er jo noe jeg sier enten ja eller nei til. Det er helt opp til meg sjøl. Det er en hobby. Hvis jeg finner ut at det ikke er noe artig lenger, så blir det ikke noe mer, fortsetter han.

– Hva er det som driver deg?

– Miljøet er veldig godt. Og det er moro å få til ting sammen med andre. Det er fellesskapet som er artig. Men når det mislykkes, er det ikke like artig.

– Men det skjer vel ikke så ofte?

– Nei, det har ikke skjedd så ofte. Noen småting kan det selvsagt være, men det er ikke sikkert publikum ute merker så mye. Vi har rodd oss i land for det meste, forteller 65-åringen.

– Hvor lenge har du tenkt å holde på?

– Nei, det har jeg ingen dato for. Jeg er jo i full jobb ennå. Jeg kunne pensjonert meg for tre år siden, men jeg driver fortsatt på. Vi får se.

Gjør en kjempejobb

Skimiljøet håper Mehus holder på i mange år. Skitrener og speaker Lars Freng mener modølen gjør en kjempejobb.

– Lars Terje er en institusjon for langrennsmiljøet i Ringsaker. Han har alltid sagt ja til å møte opp for langrennsfolket. Uten Lars Terje hadde det kanskje vært litt vanskeligere å få gjennomført alle skirenn. Han er en fantastisk mann som har bidratt mye. Ikke bare til vår region, men til norsk skisport, vil jeg si.  En hedersbetegnelse hadde vært på sin plass, sier Freng til RB-sporten.