Det unike talentet som er tatt ut på landslagssamling, er ettertraktet hos storklubber landet rundt.

Må ha rett fokus

Sist helg var han invitert av Stabæk til å delta på Lennart Johansson academy trophy i Stockholm.

Der spilte stortalentet mot lag som Barcelona og Chelsea.

– Mot Barcelona var vi sjanseløse, for de var utrolig gode. Jeg satser alt på fotball, og drømmer om å bli så god som spillerne på Barcelona. Selv om jeg gjerne spiller på Barcelona, er Arsenal favorittlaget fortsatt, sier en smilende Ismael Sulub.

Geir Karlsen er Sulubs trener på Moelvens G16 lag, og han mener rett fokus blir viktig for stortalentet.

– Ismael har alle forutsetninger til å bli en fantastisk fotballspiller, men det blir viktig for han å gjøre den jobben som kreves. Man blir ikke god med talent alene, for alle vet at det er hardt arbeid som kreves. I tillegg må han ha fokus på skole, for jeg vet at mange akademier krever skoleresultater for å komme inn der, sier han og legger til:

– Forutsetningene hans til å lykkes er usedvanlig store, om han ikke tror det er noe snarveg til suksess. Jeg vet at Sulub trener usedvanlig mye, og vil bli best. Det er viktig at han ikke glemmer skole, for det er dumt å satse alt på fotball. En skade eller lignende kan i verste fall sette en stopper for karrieren hans. I tillegg er nåløyet for å lykkes i fotball, svært trangt. Moelven har lagt forholdene til rette for han ved å kjøre han rundt på samlinger, og latt han trene med A-laget.

Vil du si at Ismael er det største talentet klubben har hatt, Karlsen?

– Et unikt talent

– Han er i hvert fall ett av de største. Jeg så jo Truls Jevne Hagen da han var på den alderen, som også var en med ekstremt gode ferdigheter. Thomas (Lehne Olsen), Henrik (Lehne Olsen) og Syver (Karlsen) var også store talenter, så klubben har utviklet mange. Det unike med Ismael er at han har ferdigheter svært få andre har. Jeg har sett mye i løpet av 50 år, men Ismael gjør ting med ballen jeg aldri har sett før, og det er veldig spesielt. Det ligger utrolig mye egentrening bak det han gjør, men han løper jo med ballen i beina 24 timer i døgnet, og da blir man god også, sier en lattermild Karlsen.

I tillegg til Moelven trener Sulub med HamKam.

– Ismael trener med G16-laget hos oss, og er med A-laget. I tillegg trener han med HamKam, så vi gjør det vi kan for å legge forholdene til rette for gutten. I tillegg er klubben nøye med å si nei når det blir for mye.

– Kan ikke mist fokus

For et 14 år gammelt stortalent står utfordringene i kø, og det er ikke alltid like enkelt å håndtere.

– Han må jobbe hardt på hver trening, og gjøre den han kan for å bli bedre. Et talent kan drible et helt lag og score mål, men en glimrende fotballspiller er du når du også gjør medspillerne dine gode, sier treneren til stortalentet.

– Har du fått noen tilbakemeldinger fra Stabæk, etter helgens turnering, Karlsen?

– Ja, Ismael spilte stort sett fast på laget i Stockholm, så han gjorde en kjempeinnsats. Stabæk var kjempefornøyd med prestasjonene, og de ønsker å følge han tett videre.

Moelven har utmerket seg som distriktets talentfabrikk, og Karlsen forteller videre at klubbens utvikling av spillere har blitt lagt merke til.

– Vi har fått flere spørsmål om hva vi gjør, som utvikler så mange fotballspillere. Svaret er at vi legger det til rette i klubben. Her kan alle spillere få trene så mye de vil. At Moelven setter enkeltspilleren i fokus, er nok en stor del av årsaken til den gode talentutviklingen.