Gå til sidens hovedinnhold

Noe stort på gang?

Artikkelen er over 3 år gammel

2017 har vært et godt år for Moelven friidrett og det spirer godt bak de etablerte utøverne. Klubben har nemlig høstet inn 23 Topp 10-plasseringer i løpet av året og Dag Kåshagen tror det kan være kommende landslagsutøvere i klubben.

I klassen fra 13 år og opp til senior foreligger det statistikk over sesongens prestasjoner og Moelven markerer seg skikkelig på denne lista.

– I Hedmark og Oppland er det kun Orion som kan vise til noe lignende. På landsbasis er det selvfølgelig noen flere, men kun store klubber, forteller Dag Kåshagen.

– Mye moro framover

Nylig var det sesongavslutning i Moelven friidrett med utdeling av bestemannspriser. I år var det Andreas Grimerud og Maren Bakke Amundsen som vant for henholdsvis beste gutt og jente under 15 år. Grimerud for 5.08.61 på 1500m hinder og Bakke Amundsen for 26.07 på 200m. Sistnevnte har vist seg som et sprinttalent utenom det vanlige og har topp 5-plasseringer på landsbasis på både 60 meter, 100 meter, 200 meter, 300 meter og 400 meter.

Kåshagen drar fram hennes prestasjoner som ekstra gledelig etter et godt år for klubben.

– Maren er 14 år har fem plasseringer blant de fem beste og er kvalifisert for NM senior, med 200m på 26.07. Det er i tillegg gledelig at vi har en gjeng med 13–17 åringer som er veldig spennende og har stor treningsiver. Det kommer til å bli veldig mye moro framover, spår Kåshagen.

 

Lavrants Kongssund vant for øvrig hedersprisen, «Sverres Pokal» for stavresultatet 3.92.

Landslagsutøvere?

Mye kan skje på noen år og man skal være forsiktig med å legge press på så unge utøvere, men Kåshagen tror det kan være et spørsmål om tid før Moelven får sin neste landslagsutøver i friidrett.

– Selvfølgelig er det tidlig, men ja, jeg tror vi har noen kommende landslagsutøvere i gruppa. Vi er ei gruppe med samhold, treningsiver, talent, erfaring og kunnskap i gruppa, avslutter Kåshagen.