Trener motocross hele sommerferien

VELGER MOTOCROSS: Sissel Sofie Johnsen Larsen (14) og Espen Grimerud Steinbakken (11) vil heller trene motocross enn å dra på vanlig ferietur.Foto: Knut E. Landgraff

VELGER MOTOCROSS: Sissel Sofie Johnsen Larsen (14) og Espen Grimerud Steinbakken (11) vil heller trene motocross enn å dra på vanlig ferietur.Foto: Knut E. Landgraff

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mjøs-Cross holder til på Bøverlund, lang til skogs og to mil nord for Moelv. De ivrigste nekter å dra på vanlig ferie. De vil heller kjøre så møkka spruter.

DEL

Bøverlund sist lørdag, matpause mellom to treningsøkter: Espen Grimerud Steinbakken (11) fra Brumunddal forteller at han så motocross på tv og fikk lyst til å prøve sjøl.

– Snart fikk jeg min egen 50-kubikker, og nå har jeg kjørt motocross et års tid. Første gang jeg skulle kjøre på bane gruet jeg meg veldig. Jeg hadde jo bare kjørt litt på et jorde. Men etter noen runder på var det ikke noe skummelt lenger. Nå er det bare gøy! Flere burde prøve. Jeg har kjørt tre løp hittil, og jeg regner med å holde på i mange år framover. Jeg spilte litt fotball før, men har slutta. Motocross er mye morsommere, slår Steinbakken fast med et fornøyd glis.

Velger trening

Sissel Sofie Johnsen Larsen (14) har kjørt motocross i ni år. I fjor ble hun kastet av sykkelen og landet på siden så milten sprakk.

– Uhell skjer, men motocross ser skumlere ut enn det egentlig er, ler hun. Brumunddalsjenta kjører 85-kubikker og ligger på andreplass i årets Norgescup for jenter. I tillegg ligger hun på niendeplass i NM der hun klarer seg bra i kampen mot seniorene til tross for mindre sykkel. Hun vil heller trene i søla på Bøverlund enn å dra på sydenferie. Neste løp går på Kongsvinger og i Nord-Odal 8. og 9. august. Det gjelder å forberede seg godt.

– Motocross er gøy, utfordrende og gir stor mestringsglede. Vi hopper lang og farten er ganske stor. Jeg anbefaler flere å prøve, smiler Sissel Sofie Johnsen Larsen.

Søle i filteret

Brødrene Birk (3) og Trym (7) Høgset Amundsen er ofte på Bøverlund.

– Jeg trener på den vesle bana, sier Trym.

– I dag var det vått og vanskelig i svingene. Bakhjulet mitt spant, og jeg slædda mye. Jeg hoppet litt i lufta når jeg kjørte over humpene, men sykkelen stoppet to ganger. Pappa sier det er fordi det kom søle i luftfilteret så motoren ikke fikk luft. Når den ikke får luft, orker den ingen ting. Jeg øver også litt i en grusbakke i Gaupen. Bestefar er også veldig interessert i motocross. Jeg har også to venner som heter Ida og Iver som ser på noen ganger. Det samme gjør Brian. Han er 16 år og kjører motorsykkel sjøl. Vi har en del å prate om, forteller Trym. Lisbeth Johnsen er nestleder i Mjøs-Cross.

Kort om MX

Motocross kjøres vanligvis over to omganger. Opp til 30 starter samtidig. Bana består av krappe svinger, lange hopp og røffe vaskebrett. Enkelte hopper over 30 meter. Den som kjører flest runder i løpet av omgangen vinner. Godt sporvalg er avgjørende. Motocross krever utholdenhet og styrke i hele kroppen. Barn kan kjøre opp til 60 ccm laveffekt fra fylte fem.

Artikkeltags