Fløene trolig bitt av orm

Kartleser Ola Fløene ble trolig bitt av en orm.

Kartleser Ola Fløene ble trolig bitt av en orm.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mads Østbergs kartleser Ola Fløene fra Brumunddal måtte behandles for det som trolig var et ormebitt under lørdagens fartsprøver i Rally Storbritannia.

DEL

Ormebitt er ikke det aller mest vanlige problemet til hovedpersonene i rally-VM. Tvert imot. Lørdag måtte imidlertid Fløene få medisin mot det som trolig var et ormebitt.

 Bittet pådro han seg allerede fredag.

– Jeg rotet litt inn i en steinrøys for å finne en stein med passende størrelse til å legge foran hjulet mens bilen sto parkert i en bakke. Jeg synes det var ett eller annet som stakk, men tenkte ikke mer over det, forteller Fløene.

– På fartsetappen etter fikk jeg krampe i tommelen mens jeg bladde i notene, noe som aldri har skjedd før. Så begynte armen å bli vond og hovne opp. Det kom fram to stikk- eller bittmerker rett ved siden av hverandre, forteller han videre.

Fikk medisiner

Lørdag våknet kartleseren med enda større smerter.

– Jeg var uvel og hadde fokusproblemer. Det ble verre utover dagen, og på pausen midtveis fikk jeg medisinsk hjelp. Jeg fikk medisiner, og ble gradvis bedre. Nå føler jeg meg fin igjen, sier han lørdag kveld.

Sportslig sett ligger Østberg og Fløene på sjuendeplass i Wales – etter å ha hatt mer trøbbel enn bare ormebittet underveis på dagen.

Allerede før start ble det funnet en feil på en drivaksel på duoens bil. Mekanikerne hadde kun en kort 15 minutter lang service på seg til å demontere den skadde akselen og montere en ny. Det lyktes de nesten med.

Forventet kjøring

Østberg og Fløene kom ett minutt for sent til start til den første fartsprøven og ble «belønnet» med ti sekunders straff.

– Kjøringen har gått som forventet. Vi synes vi gjør gode etapper, men tidene blir ikke gode nok. Samarbeidet i bilen har selvsagt vært preget av Olas problemer. Jeg ser fram til å ha ham i vanlig form igjen søndag. Men hele svaret ligger ikke der, oppsummerte Østberg etter endt dag.

Rally Storbritannia avsluttes med seks etapper søndag

Artikkeltags