Vurderer å satse for fullt

Full fart i sentrum: Simen Bordal fra Veldre løp en godkjent etappe for Fossum under søndagens NM-stafett i Hamar sentrum. Foto: Ole ludvig Rosenborg

Full fart i sentrum: Simen Bordal fra Veldre løp en godkjent etappe for Fossum under søndagens NM-stafett i Hamar sentrum. Foto: Ole ludvig Rosenborg

Artikkelen er over 2 år gammel

O-løper Simen Bordal har ikke gitt opp håpet om å komme tilbake i norgestoppen. 22-åringen er fornøyd med søndagens NM-stafett.

DEL

Veldre-gutten løp for Fossums tredjelag under søndagens NM-stafett i sprint i Hamar sentrum. Laget ble nummer 43 av 73 startende lag. Halden ble mester.

Lørdag kom han ikke videre fra kvaliken og måtte følge finalen i den individuelle i NM-sprinten fra tilskuerplass.

– Hva kan du si om helgas innsats?

– Jeg var litt lettere i beina i dag (søndag). Jeg gjorde et dårlig vegvalg, men bortsett fra det var det ganske bra.

– Hva med lørdagens løp?

– Målet var finale. Jeg har jo vokst opp ikke så langt unna Hamar, så jeg hadde en fordel av å være litt kjent. Men det gikk litt tungt. Jeg gjorde en del feil og var ikke fysisk sterk nok, sier Bordal.

Han var ett minutt unna finale.

Mistet motivasjonen

Simen var i norgestoppen som junior. Som 18-åringen ble han blant annet nummer fem på NM mellomdistanse og nummer fire på jaktstarten i O-festivalen. Så fulgte noen sesonger uten de helt store plasseringene. Mye på grunn av sykdom og skader.

– Jeg taklet ikke motgangen og ble litt lei av at det ikke fungerte. I tillegg måtte jeg ut i militærtjeneste, noe som ikke var ideelt med tanke på trening.

– Har du et mål om å komme tilbake i toppen?

– Jeg har ikke lagt det ifra meg og det kan hende at lysten til å satse for fullt kommer tilbake. Men foreløpig driver jeg det jeg vil kalle b-satsing. Jeg prøver å holde meg i form og ikke være altfor langt bak de beste.

– Hva skal til for at du bestemmer deg for å satse for fullt?

– Først må motivasjonen komme. Det er vel kanskje den som ikke er helt på topp. Hvis ikke den er på plass, er det ikke noe vits å satse skikkelig.

– Hvilke mål har du når det gjelder årets sesong?

– Jeg har et delmål om å komme meg inn på førstelaget til Fossum i de store stafettene. Jeg løp for førstelaget på Tiomila tidligere i vår. Om to uker har jeg ambisjoner om å løpe på førstelaget under Jukola.

– Opp til Simen selv

Bordal løp for Ringsaker OK fram til 2014. Da flyttet han til hovedstaden på grunn av militærtjeneste. Samtidig meldte han overgang til Fossum IF. Nå studerer han faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag ved Høgskolen.

Hovedtrener Leif Størmer i Fossum IF er glad for Simen Bordal er blitt en del av Oslo-klubben.

– Kan han komme tilbake i toppen?

– Det er fullt mulig hvis han selv har lyst. Det går jo på hvor mye man ivrer for det og hvor mye tid og krefter man ønsker å bruke. Vi er kjempeglade for å ha ham i klubben. Simen bidrar veldig bra til miljøet og skaper humør og trøkk på treninger.

– Hva er Simens styrke som o-løper?

– Hans styrke per i dag er at han er god o-teknisk. Hvis han har lyst til å ta de neste stegene, er det fysikken han må jobbe med, svarer Størmer.

Han skryter av NM-arrangementet på Hamar.

Det samme gjør Bordal.

– Det er morsomt og ikke minst publikumsvennlig. Det gjør det lettere for andre å få øynene opp for orientering. Viktig å vise fram at vi ikke bare løper langt inne i skogen. Sentrumsløp er positivt for o-sporten, sier Simen.

Artikkeltags