Vant 320.000 kroner i VM-debuten: – Tapte en halv million på «coin flip»

Thomas Syversen fra Moelv vant 320.000 kroner i poker-VM.

Thomas Syversen fra Moelv vant 320.000 kroner i poker-VM. Foto:

8569 spillere møttes for å spille VM i poker i Las Vegas denne uka. Modølen Thomas Syversen (28) måtte takke for seg på 298. plass.

DEL

Thomas Syversen vant NM i poker tidligere i år og VM ble også greit butikk, selv om marginene ikke var på hans side.

Det offisielle navnet på turneringen er The 2019 WSOP (World Series of Poker). Poker er et marginalt spill, og for Syversen var det marginer imot som sørget for at det hele endte på 298. plass.

Syversen hadde rundt 1,1 million sjetonger på en foreløpig 68. plass etter tredje dag.

Ikke helt fornøyd

Han måtte si takk for seg på fjerde dag. Plasseringen var ikke modølen helt fornøyd med.

– Hadde du spurt meg før VM ville jeg vært fornøyd, men i ettertid etter å ha spilt er jeg ikke fornøyd. Jeg tapte i en «coin flip» (en 50–50 situasjon red.anm.) i et spill om veldig mange chips. Å tape den situasjonen gjorde at jeg sikkert tapte minst 500.000 kroner, så det er veldig trist, sier Syversen til Ringsaker Blad.

Betyr en 298. plass at turen ble en utgift for deg, Syversen?

– Jeg vant 320.000 kroner, men de tok 30 prosent direkte i skatt der. I tillegg delte jeg noen prosenter med venner jeg spilte sammen med i Las Vegas. Selv om jeg ikke er helt fornøyd så redder vel premien turen økonomisk, forteller han.

85 millioner til vinneren

For Syversen som er pokerproff var det ikke noe spesielt å spille mot verdens beste pokerspillere.

– Jeg kjenner de fra før, så for meg var det at jeg liker å spille mot gode pokerspillere. Jeg trigges av å gå i hodene deres når vi spiller om potter, avslutter Syversen.

Kun en nordmann satt lenger ved pokerbordet i VM enn Syversen. Preben Stokkan er fortsatt med med 106 spillere igjen ved bordene (torsdag klokka 15.00)

Thomas Haarstad, Andreas Hagen, Tom Bedell og Christian Steinbo alle takke for seg undervegs og tidligere enn modølen.

Poker-VM, tiltrakk seg i år 8569 spillere som betalte 10.000 dollar, drøyt 85.000 kroner, for å delta. Vinneren stikker av med hele 85 millioner kroner.

Artikkeltags