Engen slo Eng i Rally Hedemarken

RALLYGUBBER: Lars Engen (nærmest) og hans kartleser Morten Karset vant den lokale 940-duellen.

RALLYGUBBER: Lars Engen (nærmest) og hans kartleser Morten Karset vant den lokale 940-duellen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Modølen Lars Engen med Morten Karset som kartleser kjørte inn til tredjeplass i klasse 17 Volvo Original. Han slo Tommy Eng med to sekunder.

DEL

- Vi leder på Tommy med sju sekunder. Nå gjelder det å holde hodet kaldt og bilen på veien resten av dagen, gliste Lars Engen før han og kartleser Morten Karset freste av gårde på fartsetappe SS4 Brenneriet på Løten lørdag.

- Vi gir oss aldri, lo en fornøyd Tommy Eng og tok opp jakten på Engen.

Engen og Eng ble henholdsvis nummer tre og fire i moroklassa Volvo Original. Forskjellen i kjøretid mellom de to rivalene ble etter målgang oppgitt til snaut to sekunder, uoffisiell tid. Kim Mastad fra Skotterud vant klassa med sin Volvo 242. I totalsamendraget bøe Engen og Eng nummer 48 og 49 av de 72 ekvipasjene som kom til mål i år.

Godkjent vikar

Jan Vegard Johansen steppet inn som kartleser for Eng på kortest mulige varsel. Blek, men fattet gjorde han i følge sjåføren en flott jobb. Eng forklarte at Johansen måtte trå til fordi den faste kartleseren Rune Ottesen  brått var blitt sjuk. Ottesen feiret rally-helga på potta hjemme i Aurskog Høland med hodet i vaskebøtta og full fres i begge ender.

Motoren fjuska

 Eng og Engens klubbkamerat Kai-Roar Skjærbekk med Kennet Skjærbekk som kartleser i Volvo 242 ble nummer ni og sist i Volvo Original.

- Motoren fjusker når jeg trør gassen i bånn, og gassen er i bånn nesten hele tida. Men vi skal prøve å komme i mål, sa Skjærbekk før han lurket av gårde på SS4 Brenneriet på Løten i dag. Han ble nummer 66 i totalsammendraget.

Østberg raskest

VM-kjører Mads Østberg stilte utenfor NM, men kjørte fortest av alle 111 som var påmeldt Rally Hedemarken 2017. Ole Christian Veiby kjørte raskest av NM-førerne i 4WD-klassa, med Eyvind Brynildsen på andre. Lokale helter som sleit litt: NMK Hamas Andreas Wiik, ble nest sist i klasse 11 og nummer 70 i sammendraget. Ståle Bårdseth, Martin Nyhagen og Hans Erik Eriksen måtte alle bryte.

Artikkeltags