Bidrar til OL-jubel i Sør-Korea

Stortrives i OL: Ole Martin Storlien fra Veldre har en sentral rolle for Madshus i OL. 29-åringen sørger for at skiprodusentens løpere har en best mulig ski-park.

Stortrives i OL: Ole Martin Storlien fra Veldre har en sentral rolle for Madshus i OL. 29-åringen sørger for at skiprodusentens løpere har en best mulig ski-park.

Artikkelen er over 2 år gammel

Skiparken til flere medaljehåp under OL er satt sammen av Ole Martin Storlien fra Veldre. Så langt har 29-åringens ekspertise resultert i to pallplasser.

DEL

Ole Martin Storlien var eliteløper i kombinert i ti år. Han kom aldri til OL som utøver, men var på et tidspunkt aktuell for den norske troppen til Sotsji- OL i 2014.

To år senere valgte han å legge opp på grunn av svake resultater.

Nå er han i OL i Sør-Korea der han jobber tett sammen med Madshus sine løpere innen langrenn og kombinert.

Tre medaljer så langt

– Hva er din konkrete oppgave, Storlien?

– Min oppgave er å sørge for at utøverne har gode ski i skiparken sin.

I OL har han ansvaret for skiene til langrennsløperne Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Hans Christer Holund og finske Krista Pärmäkoski.

Med på Madshus-laget er også kombinertløperne Jarl Magnus Riiber og Magnus Krogh.

Allerede på OLs tredje dag fikk Storlien grunn til å juble, da Hans Christer Holund gikk inn til bronse på 30 kilometer skibytte.

Med på feiringen var også skismører Stein Olav Snesrud fra Furnes som også er ansvarlig for samme løper. Den historien er allerede behørig omtalt i RB.

Se: Snesrud om jubeldagen i OL: – Dette var helt rått

Men søndagen bød på mer jubel for Storlien og Madshus, da Krista Pärmäkoski også gikk inn til tredjeplass på kvinnenes skibytte.

– Det var skikkelig moro, sier Storlien.

Han håpet på medaljejubel også på tirsdagens sprint, men verken Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg eller Krista Pärmäkoski nådde pallen.

Men det kommer flere sjanser på løpende bånd, ikke minst i kombinert.

– Jeg har stor tro på medaljer i kombinert, sier Storlien.

Flere roller

– Har du jobbet lenge for Madshus?

– Jeg begynte med et lite prosjekt i fjor. Så har det blitt mer i hele år.

– Er du fast ansatt i Madshus?

– Ja, det er jeg, men ikke i full stilling, svarer han.

I tillegg til jobben på Biri er Storlien fortsatt COC-koordinator i kombinert. Jobben innebærer alt for planlegging og bestilling av turer i forbindelse med renn. Han sørger også for laguttak. Desuten er han trener når den norske COC-troppen er ute og konkurrerer.

Men nå er det OL som gjelder for Storlien.

– Hvordan er dagene i OL-byen i Pyeongchang?

– Det er veldig mye skitesting, for konkurranse kommer jo veldig tett. Det blir lange dager, rundt 12 timer hver dag, svarer 29-åringen.

– Savner du tiden som toppløper?

– Alt til sin tid. Jeg føler meg veldig privilegert med tanke på alt jeg fikk oppleve som utøver.

Storlien vant flere COC-renn og fikk en fjerdeplass i verdenscup (lagkonkurranse) som beste resultat.

– Jeg føler at det var så langt jeg kunne komme. Men jeg er veldig godt fornøyd med at jeg fortsatt er en del av miljøet gjennom jobben i Madshus og kombinert-leieren.

– Ga du deg for tidlig?

– Jeg klarte ikke å ta det siste steget helt opp på toppen. Jeg ga det et ærlig forsøk, men det gikk ikke slik jeg ønsket. Da var det greit å dra i håndbrekket.

– Lå du noen gang an til en OL-plass som utøver?

– Jeg var aktuell til OL i Sotsji ettersom jeg var med på det meste av verdenscup før uttaket ble klart. Jeg var i hvert fall på blokka etter de første rennene, sier han til RB-sporten.

Artikkeltags