Roser dugnadsviljen i MjøsSki

Vil være med på festen: MjøsSki trenger 100 frivillige til Hovedlandsrennet på Veldre i sag første helga i mars. De fleste er allerede på plass. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Vil være med på festen: MjøsSki trenger 100 frivillige til Hovedlandsrennet på Veldre i sag første helga i mars. De fleste er allerede på plass. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Artikkelen er over 1 år gammel

MjøsSki trenger 100 frivillige for å gjennomføre Hovedlandsrennet i skiskyting på en god måte. 80 av dem er allerede på plass.

DEL

Rundt 350 skiskyttere fra hele Norge kjemper og heder og ære på Veldre sag i tidsrommet 1. til 4. mars. Hovedlandsrennet (HL) er uoffisielt NM for aldersgruppen 15–16 år.

MjøsSki, som har arrangert HL to ganger tidligere, er kjent for å ha en ivrig og dyktig dugnadsgjeng.

Roger Nilssen er personellansvarlig.

Kommer tilbake

– Dugnadsviljen i MjøsSki er veldig bra, og vi får med oss enda flere når det er nasjonale renn. Folk som er glad i klubben, glad i Veldre sag og glad i skiskyting, synes det er moro å stille opp. Vi ser også at flere som har vært aktive i klubben tidligere, ønsker å være med.

– Har du alle mannskapene på plass, Nilssen?

– 80 har allerede takket ja til å stille opp. Mange av de sentrale foreldrene og de ivrige i klubben er på plass. Men med tanke på at Hovedlandsrennet er et stort og nasjonalt arrangement, må man ha betydelig mer mannskap. Både til parkering og kiosk. Derfor trenger vi noen flere å spille på, og det er greit å ha noen ekstra med tanke på sjukdom og andre forfall som kan oppstå.

– Hvordan ser du på å få de siste frivillige på plass?

– Jeg ser positivt på at vi vil få med de siste slik at vi har nok mannskap til første helga i mars. Og fredagen er en kritisk dag med tanke på at mange er på jobb og skole, sier Nilssen og legger til:

– Alle i MjøsSki gleder seg til Hovedlandsrennet. Vi fikk jo en god generalprøve med KM og kretsrenn sist helg.

Åtte løpere

Dugnadsgjengen til MjøsSki har de siste årene fått bred erfaring etter å ha gjennomført en rekke små og store renn. Hyggelig er det også å registrere at klubbens løpere presterer bra.

Under Hovedlandsrennet i mars stiller MjøsSki med åtte utøvere på startstreken. Flere av dem er kapable til å kjempe i toppen. De siste årene har MjøsSki vunnet flere medaljer i tilsvarende mesterskap.

Artikkeltags