Triumfen kom i klasse M19 år. Even Mangset brøt målstreken 11, 1 sekunder foran sølvvinner Sigurd Trømborg fra Sandes. Eirik Kjøl Tornes fra Molde ble nummer tre, 22 sekunder bak gullgutten fra Ringsaker.

Mange av Norges beste løpere i M 19 stilte til start på NM-sprinten.

– Min største opplevelse

– Hvordan føles det å være norsk mester, Mangset?

– Det er helt ubeskrivelig stort, og jeg har aldri opplevd noe lignende. Dagens løp er uten tvil det største jeg har opplevd, sier han til RB-sporten.

Mangset skjøt fullt hus på liggende og fikk fire treff på stående.

– Var det et perfekt løp?

– Ja, det vil jeg si. Det var tungt i løypa og sisterunden var hard, men jeg klarte å kjøre på hele vegen. Jeg er strålende fornøyd, sier Mangset.

Mye raskere i sporet

Norgesmesteren har de siste årene blitt mye raskere i sporet. I sommer vant han prologen under Blinkfestivalen i Sandnes.

Også da konkurrerte han mot de beste i landet. Men han hadde ikke NM-gull i tankene før lørdagens start.

– Jeg hadde et realistisk mål om topp ti og et litt hårete mål om en pallplass, forteller han.

– Hvordan forklarer du suksessen i dag?

– Jeg har trent bra i hele sommer og har hatt en bra stigning hele vegen. I tillegg har jeg fått god hjelp av Team Woodcon (kretslaget), som har kommet på et høyere nivå. Alle på laget pusher hverandre bra og det er skikkelig nivå på treningene.

Søndag er det fellesstart i Sirdal.

– Kan du kopiere lørdagens gulløp?

– Det blir vanskelig, men skal gjøre så godt jeg kan, svarer unggutten som hadde 12. plass som beste norgescup-plassering i fjor.

– Hvilke forhåpninger har du til det som skal skje i vinter?

– Gullet i dag gir ekstra motivasjon og gjør at det er naturlig å sette seg høyere mål. Med løpet i dag ser jeg at det er mulig å komme på pallen både i norgescupen og i NM, sier han.

God innsats av Sørum

Hans Kristian Sørum (M20/21) gikk inn til en fin 14. plass i lørdagens NM-sprint. Han var drøye to minutter bak vinneren Johannes Dale fra Fet. Sørum, som går for MjøsSki, fikk to bom.

Lagkamerat Even Olsen endte på 23. plass i M17. Han bommet fire ganger og kom i mål 4,16 minutter bak gullvinner Martin Nevland fra Figgjo.