Mattetime med ski på beina

Tok med seg mattetimen ut i skibakken: Fjerdeklassingene Even og Ivar på Brøttum synes det er helt topp å kombinere matte med skilek. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Tok med seg mattetimen ut i skibakken: Fjerdeklassingene Even og Ivar på Brøttum synes det er helt topp å kombinere matte med skilek. Foto: Ole Ludvig Rosenborg

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges Skiforbund ønsker seg mer uteundervisning i skolen. Fredag gjennomførte fjerdeklassingene på Brøttum dobbelttime i matte. Med ski på beina.– Skikkelig kult, strålte elevene.

DEL

Marianne Myklebust er leder for prosjektet «Utetimen». Den tidligere skiløperen fra Ringsaker er ansatt i Norges Skiforbund som fagkonsulent i utviklingsavdelingen.

– Vi ønsker å inspirere lærere og elever til å ta med seg mer undervisning ut. Vi har laget et nytt aktivitetskonsept der man kan ha norsk, matte, samfunnsfag og hva man vil gjennom en kunnskaps- og aktivitetsløype. Samtidig ønsker vi også å inspirere til mer skiaktivitet i skolen, sier Myklebust til RB.

Brøttum først ut

Hun legger til at «Utetimen» skal gjennomføres over hele landet.

– I år besøker vi elever i fjerde- og femte klasse. Skolene har søkt om å få besøk av skiforbundet. Skolen her på Brøttum er den første som har matte på ski, forteller Myklebust.

– Hvordan foregår undervisningen i praksis?

– Elevene får kunnskapsspørsmål og kan velge mellom tre svaralternativer. Svaret for de med en gang ved å trekke i noen tråder (se bildet under). Hvis svaret er galt, må de gjøre aktiviteten flere ganger, svarer hun.

Fikk utstyr

Alle skolene som får besøk av Myklebust og prosjektet «Utetimen», får en del utstyr i gave.

– Målet er at utstyret skal brukes jevnlig og at uteundervisning blir et fast innslag i skolehverdagen, sier Myklebust.

Rektor ved Brøttum barne- og ungdomsskole, Haldis S. Sveen, ser svært positivt på prosjektet.

– Jeg synes det er utrolig morsomt at vi kan ta del i dette. Variasjon i undervisningen er viktig. Og at skiforbundet er rause og tilbyr dette som et veldig godt opplegg, er flott, sier hun.

– Kan uteundervisning bli et fast innslag ved Brøttum barne- og ungdomsskole, Sveen?

– Jeg tenker at variasjon i undervisningen er flott. Ungene lærer på ulik måte og i ulikt tempo. Men å kunne være ute og samtidig lære er helt fabelaktig. Det gir oss en del muligheter.

– Sitter skoleelevene for mye stille?

– Jeg skal være veldig forsiktig med tanke på den biten, men vi ser er at ungene trenger å være mer fysisk aktive. Og da er det noe med hva vi gjør i skolehverdagen for å få det til. Men det er jo så mye vi skal gjøre i løpet av en skoledag. En ting er det som skjer her. En annen ting er det som skjer på ettermiddagstid. Det er det totale som teller, svarer hun.

Elevene var også svært godt fornøyde med fredagens mattetime.

– Hver eneste dag jobber vi inne med matteboka. Jeg vil gjerne gjøre noe mer også, og jeg synes det er helt topp å kombinere matte med å gå på ski, fortalte Mari V. Dalsveen til Ringsaker Blad.

Artikkeltags