– På tide å slette 29 år gammel løyperekord

Klare til dyst: Tirsdag er det klart for en ny sesong av Snøkuten. Ida G. Pedersen (t.v.) er en av favorittene blant kvinnene. I fjor løp inn inn til ny løyperekord med 34,30. Løyperekorden for menn lyder på 30,11 og ble satt at Edvard Dahl i 1987.

Klare til dyst: Tirsdag er det klart for en ny sesong av Snøkuten. Ida G. Pedersen (t.v.) er en av favorittene blant kvinnene. I fjor løp inn inn til ny løyperekord med 34,30. Løyperekorden for menn lyder på 30,11 og ble satt at Edvard Dahl i 1987. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordhagarunden (9,5 km) innleder en ny sesong av tradisjonsrike Snøkuten kommende tirsdag. Trimkarusellen i Veldre arrangeres for 38. gang. Sjefen sjøl, Aud Jovall, mener det hadde vært moro med ny løyperekord.

DEL

For 29 år siden løp Edvard Dahl fra Hamar Nordhagarunden på 30,11.

– Han må ha løpt veldig fort, for tiden er fortsatt løyperekord, sier Aud Jovall.

– Det hadde vært veldig moro med ny rekord, legger hun til.

– Hvem tror du er i stand til å hamle opp med tiden til Dahl?

– Nei, det er vanskelig å si. Men det var flere som løp bra i fjor, svarer Jovall.

Hun tenker blant annet på Øyvind Bustad fra Ren-Eng, som vant tilsvarende løp i 2015 med tiden 33.24. Da Nordhagarunden ble løpt for andre gang i fjorårets sesong, var det brumunddølen Ola Flatebø som kunne juble over seier (34,50).

GP med ny rekord

Ida Gjermundshaug Pedersen løp i fjor inn til ny løyperekord for kvinner med 34,30. Den tidligere skiløperen fra  Brumunddal forbedret Ragnhild Kvarbergs rekord fra 2001 med hele 59 sekunder. Ida GP er kapabel til å gjøre det igjen.

Tirsdagens sesongåpning er ett av totalt seks løp i 2016/2017-sesongen.

– Opplegget er stort sett som før – vi endrer ikke mye på noe som allerede fungerer og er godt innarbeidet, forteller Aud Jovall til RB-sporten.

Hun oppfordrer idrettsklubbene til å legge treningsøkta på vegene i Veldre en gang i måneden med deltakelse i konkurranseklassen.

– Hvis noen vil ta det roligere, men fremdeles ønsker litt spenning, kan de for eksempel fange Pokémons på runden, sier Jovall.

PS! Alle som fullfører fire av seks løp før karusellpremie.

Veldre Friidrett er arrangør.

Artikkeltags