Jubler for mesterskap

Jubler: Brumunddal Atletklubb skal arrangere Vesteuropeisk mesterskap i 2018. Ledere og utøvere i klubben jubler over tildelingen. Hilde Mikkelsen Haugen er en av flere medaljekandidater fra arrangørklubben.

Jubler: Brumunddal Atletklubb skal arrangere Vesteuropeisk mesterskap i 2018. Ledere og utøvere i klubben jubler over tildelingen. Hilde Mikkelsen Haugen er en av flere medaljekandidater fra arrangørklubben.

Artikkelen er over 3 år gammel

Brumunddal atletklubb er tildelt Vesteuropeisk mesterskap i styrkeløft i 2018. – Viktig og moro for klubben, sier leder Carl Yngvar Christensen.

DEL

Stevnet skal arrangeres i tidsrommet 14. til 16. september 2018. Begivenhet blir atletklubbens største mesterskapet siden junior-EM i 2010.

Nærhet til togstasjonen

Den gangen ble hotellet på Olrud brukt både som stevnehotell og arena. Seniormesterskapet i 2018 arrangeres på Scandic Hamar i Vangsveien. Over 100 utøvere er ventet.

– Vurderte dere lokaler i Ringsaker, Carl Yngvar Christensen?

– Helst ville vi hatt mesterskapet i Brumunddal, men byen har jo ikke noe hotell. I hvert fall ikke ennå. Junior-EM ble jo arrangert på Olrud, og det var veldig fint. Men det mangler nærhet til togstasjonen, slik det er på Hamar. Da slipper vi å måtte styre med transport av utøvere og trenere. Derfor har vi valgt Hamar, svarer Christensen.

– Hva betyr det for klubben å arrangere Vesteuropeisk mesterskap (WEC)?

– Det betyr på en måte to ting. Først og fremst er det moro å arrangere et så stort stevne. Det er ingen gullgruve, men det skal være mulig å tjene noen tusen kroner. Slik sett må det kunne ses på som en god og viktig dugnad for klubben.

God avtale med hotellet

–Hvor mye kan dere sitte igjen med?

– Nei, det har vi ikke regnet på ennå, men det koster jo masse å arrangere et stevne som dette. Det vi eventuelt drar inn av penger, er deltakeravgift. I fjor deltok 104 utøvere på tilsvarende stevne. Vi forventer noe mer og kan dermed tjene en god slant. Men det er som sagt store utgifter knyttet opp mot et slik stevne, svarer Christensen og fortsetter:

– Vi har gjort en god avtale med hotellet. De dekker leie av scenen for oss mot at vi fyller opp hotellet med en hel haug med folk. Det er en avtale vi er fornøyd med.

Høyt nivå

– Er det de beste utøverne fra Vest- Europa som kommer?

– Ja, det kan du godt si at det er. Stevnet ble etablert i en tid da styrkeløft var preget av utbredt doping fra løftere spesielt fra Øst-Europa. Så dette ble laget for å utelukke de som drev med doping. Men selv i dag, med eller uten doping, er mange av de beste løfterne fra Øst-Europa. De er fortsatt ikke med, men de fleste styrkeløftnasjonene fra Vest-Europa kommer med sine beste løftere. Det er et høyt nivå på stevnet.

– Har Brumunddal atletklubb utøvere som er aktuelle for stevnet i 2018?

– Ja, det håper jeg virkelig. Vi har jo utøvere på seniorlandslaget ved Erik Fredriksen og Hilde Mikkelsen Haugen. I tillegg tar Nikolai Slettnes steget opp i senior neste år. Alle tre bør være aktuelle for mesterskapet, og medaljemulighetene er gode, sier Carl Yngvar Christensen.

Selv var han verdens beste styrkeløfter før han i oktober i fjor måtte gi seg på grunn av en kneskade.

Han ønsker seg tilbake.

– Per i dag er jeg forhindret fra å gjøre det jeg synes er moro, men jeg prøver å komme tilbake, for jeg savner det veldig. Jeg har lyst til å konkurrere igjen.

– Kan det bli allerede i 2018?

– Det vet jeg ikke, det kommer an på skaden.

Artikkeltags