NM-veka er i gang - styrkeløfterne hyller inititativet

Ser fram til nm-VEKA: Stine Mari Forsberg i Brumunddal Atletklubb ser fram til å være en del av nysatsingen NM-veka og synes det er et godt initiativ at de mindre idrettene nå får en arena å vise seg fram på. Hun skal i aksjon i morra, men har ikke store ambisjoner på egne vegne i år.

Ser fram til nm-VEKA: Stine Mari Forsberg i Brumunddal Atletklubb ser fram til å være en del av nysatsingen NM-veka og synes det er et godt initiativ at de mindre idrettene nå får en arena å vise seg fram på. Hun skal i aksjon i morra, men har ikke store ambisjoner på egne vegne i år.

For første gang i Norge arrangeres NM-veka, et samlearrangement for mindre idretter. 24 idretter inngår og 8 kongepokaler skal deles ut. De lokale styrkeløfterne, som løfter fredag, lovpriser arrangementet.

DEL

Sverige har hatt stor suksess med tilsvarende arrangement i flere år og nå er det endelig kommet til Norge.

Særforbundene er sjøl ansvarlige for sine egne mesterskap, men vil denne gangen ha muligheten til å vises fram i beste sendetid på NRK, for NM-veka er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund og NRK med Norsk Tipping som hovedsamarbeidspartner.

Styrkeløft inngår her og initiativet applauderes fra Brumunddal Atletklubb.

24 idretter

NM-veka arrangeres fra onsdag til søndag i fire kommuner i Stavanger-regionen og ifølge arrangørrens egne hjemmesider er målet med NM-veka « å gi idrettene – små som store – et flott og samlet arrangement, vise nye konkurranseformer og idretter, samt sørge for spenning og underholdning for publikum og NRKs TV-seere»

 Og man skal være mer enn normalt interessert i sport om man har god oversikt over samtlige greiner som er å finne i NM-veka.

Sandvolleyball, judo og styrkeløft er vel noe de fleste har et visst forhold til i tillegg til at baseball og cricket i hvert fall er idretter de flest vet hvordan uføres. Utover det preges vel lista av idretter litt utenom det vanlige for eksempel El-innebandy, Sandbryting, Breakdance-battle, Hiphop-battle, Undervannsfotografering, Droneracing, Fallskjermhopping (presisjon), Modellfly (kunstflyving), Motorflyging (aerobatikk), Aquabike, Speedcross, X-trial, Kajakkpolo, Rullestolrugby, Sjuerrugby, Brettpadling (SUP), Silhuettpistol, Sportspistol og Game of Skate. Det skal deles ut åtte kongepokaler i forbindelse med mesterskapet.

– Veldig godt tiltak

Ringsaker kan vel ikke sies å være godt representert i NM-veka, men Brumunddal Atletklubb stiller i hvert fall med seks deltakere.

Ingen fra Ringsaker riktignok. Gausdølen Erik Fredriksen og lillehamringen Nikolai Slettnes kan nok begge være med å kjempe om kongepokal. Totningen Stine Mari Forsberg er en av de seks som deltar for Brumunddal Atletklubb og hun gleder seg over initiativet.

– NM-veka er et veldig godt tiltak for å fremme minoritetsidretter, og kan være med å bidra til å øke interessen blant barn og unge. Å la dem oppdage at det finnes andre idretter som er mye morsommere enn fotball og langrenn. Kanskje finnes en baseballklubb eller styrkeløftklubb i nærmiljøet som de kanskje ikke har visst om, sier Forsberg.

Styrkeløft foregår fredag og lørdag, og den sterke Raufoss-jenta håper å få med seg litt av de andre idrettene også.

– Jeg kommer til å være opptatt med mine egne NM-forberedelser, men tv'en står på NRK, så selvfølgelig skal jeg se på det jeg kan, forteller hun.

Imponerende av Moen

Monika Kvam og brødrene Hermann og Ludvik Moen er de øvrige som deltar fra Brumunddal Atletklubb.

 Sistnevnte er bare 16 år, men har kvalifisert seg til åpen klasse. Der er minstekravet for å være med 565 kilo sammenlagt.

Det er veldig sterkt, sier Forsberg som har små forventninger på egne vegne.

– Jeg er ikke akkurat i mitt livs form nå. Jeg har måtte hatt litt fokus andre steder i sommer istedenfor på oppkjøring, men moro blir det uansett. Om jeg får med meg en liten pers i benkpress eller knebøy skal jeg være fornøyd. Jeg har derimot veldig tro på Monika Kvam. Hun har vist kjempeform og kan tenkes å ta medalje om hun har dagen. Jeg gleder meg også til å se brødrene Moen i aksjon, sier hun.

Artikkeltags