Gå til sidens hovedinnhold

Full fart i nytt rundbaneanlegg på Veldre Sag

Artikkelen er over 3 år gammel

Sesongfinalen i Mjøsa terrengsykkelcup ble for andre gang arrangert på Veldre sag, men i år for første gang i splitter ny rundbaneløype. - Neste år vil vi arrangere Norgescup-ritt her, forteller Rune Filseth Andersen, leder i Brumunddal Sykleklubb.

Mjøsa terrengsykkelcup er en rundbanecup for terrengsykling som Brumunddal sykkelklubb arrangerer sammen med fem andre sykkelklubber i Mjøsområdet. Sesongfinalen ble holdt i nydelig høstvær på Veldre sag, og deltagerne meldte om gode forhold i løypene. Den nye rundbaneløypa ble offisielt åpnet av varaordfører i Ringsaker, Geir Borgedal, og ble for første gang tatt i bruk i konkurranse. I lørdagens ritt stilte til sammen 80 løpere til start, og ifølge Rune Filseth Andersen er antall deltagere doblet siden i fjor.

Krevende løype

Det nye rundbaneanlegget holder et høyt nivå, og krever forholdsvis gode terrengsykkelferdigheter. 

- Anlegget vil være et godt bidrag til å gjøre idrettsanlegget på Veldre Sag til et helårsanlegg, som ikke bare Brumunddal Sykleklubb men også andre vil ha nytte og glede av. Dette blir ei løype alle kan benytte seg av, forteller Filseth Andersen.

Likevel understreker han at det kreves et visst nivå for å kunne bruke løypa. På de tekniske hindringene er det to spor av ulik vanskelighetsgrad.

- Jeg kan love at den nye rundbaneløypa inneholder hindre som den gjennomsnittlige Birken-syklisten vil kvie seg for å passere. Dette håper vi fenger folk, og forhåpentligvis får enda flere lyst til å prøve terrengsykling, sier han.

Økt satsing på terrengsykkel

I Brumunddal sykleklubb er det i år 135 medlemmer.

- Vi har fått en stor økning i antall medlemmer i klubben i år, og det tror vi skyldes økt satsing på terrengsykling, særlig blant barn og unge. Mange synes det er morsommere å kunne teste ut ferdighetene sine i terrengløyper, enn å sykle lange distanser.

Anton Korsgård Solvang (11) og David Vikberg Skundberg (11) fra Brumunddal sykleklubb fikk teste det nye rundbaneanlegget under lørdagens ritt.

- Det var veldig morsomt å prøve ut den nye løypa. Selv om den var litt vanskelig og utfordrende, gikk det overaskende bra. Terrengsykling er artig, sier de ivrig og forteller at det frister med gjentakelse neste år. 

700 dugnadstimer

- Dette rundbaneanlegget har høy nok standard til å kunne arrangere UCI-ritt. Brumunddal sykleklubb har mottatt gaver på til sammen 455.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DnB og Sparebankstiftelsen Hedmark, i tillegg til støtte fra flere lokale sponsorer. Uten finansiell støtte hadde det vært umulig å gjennomføre et slikt prosjekt, sier Filseth Andersen.

Han forteller at i tillegg til mottatte gaver og støtte, har klubbens medlemmer lagt ned nærmere 700 dugnadstimer i forbindelse med byggingen av rundbaneanlegget.

Brumunddal sykleklubb arbeider for å få et norgescup-ritt til Veldre Sag allerede i 2019.

- Det hadde vært utrolig artig å arrangere et ritt av en internasjonal standard her. Dette vil garantert trekke mye folk, og med en ny og fin løype er det ingenting i veien for at det ikke skal skje, sier Filseth Andersen.