Et fotooppdrag helt utenom det vanlige

Espen Fadnes flyr forbi Vebjørn Sønsteby i over 250 kilometer i timen, mens brøtningen hogger løs i Timbersports-øvelsen «Standing block chop»

Espen Fadnes flyr forbi Vebjørn Sønsteby i over 250 kilometer i timen, mens brøtningen hogger løs i Timbersports-øvelsen «Standing block chop» Foto:

Av

VM-klare Vebjørn Sønsteby fra Brøttum vil aldri glemme fotooppdraget sammen med en av Norges ledende basehoppere.

DEL

Ringsaker-karene Ole Ivar Lierhagen, Ole Magnus Syljuberget og Vebjørn Sønsteby skal representere Norge under VM i Timbersports i Håkons hall på Lillehammer 3.–4. november.

Som en del av opptakten til mesterskapet har Sønsteby denne uka vært med på et meget spesielt fotooppdrag sammen med Espen Fadnes, en av Norges ledende basehoppere.

Det første i sitt slag

– Et lignende ekstremsportbilde har aldri blitt laget før, sier Erik Trosby, medieansvarlig for VM i Timbersports.

Han legger til at hensikten var å skape et øyeblikk der en av de eldste og opprinnelige ekstremsportene (tømmerhogging i konkurranseform) møter moderne ekstremsport (basehopping og wingsuit-flyving).

- Det er kult når to typer ekstremsport møtes på denne måten og jeg tror vi fanget et veldig spesielt øyeblikk, sier Vebjørn Sønsteby.

Suste forbi i 250 kilometer i timen

Bildet ble tatt ved Marsåhyrna som ligger i fjellsiden over Flo i Stryn.

– Det tok fire dager, med veldig vanskelige værforhold, å få til det perfekte øyeblikket der Espen Fadnes flyr forbi Vebjørn i over 250 kilometer i timen, mens Vebjørn hogger løs i Timbersports-øvelsen «Standing block chop», sier Trosby.

– Fotoshooten var krevende og vi måtte slåss med dårlig vær og mye vind, men da det til slutt satt ble bildet helt rått. Det var ganske nervepirrende da han kom susende gjennom lufta i 250 kilometer i timen. Espen skulle fly så nærme oss som mulig, så han snidda meg og fotografen med bare noen få meter. Da var det bare å holde roen og stole på at Espen hadde kontroll i lufta, sier Vebjørn Sønsteby.

 

Artikkeltags