Unge forskere tok 2.plass for sin kamp mot mikroplast

Team Splash består av June Stendahl-Thorsen (fra venstre), Vilma Andersson Reitan, Maiken Emilie Pedersen, Maja Martinsen Stensby, Gabriel Engdal og Henrik Kvarstad.

Team Splash består av June Stendahl-Thorsen (fra venstre), Vilma Andersson Reitan, Maiken Emilie Pedersen, Maja Martinsen Stensby, Gabriel Engdal og Henrik Kvarstad. Foto:

11-åringene i Team Splash ved Stavsberg skole kom på 2.plass i Scandinavian Innovation Award i Trondheim.

DEL

Det var kun et lag fra Stockholm som slo de unge forskerne fra Stavsberg. Team Splash presenterte en prototyp av en vannlås med filter som skal fjerne mikroplast fra vaskemaskinens avfallsvann. På premieutdelingen mottok elevene en sjekk på 15.000 kroner og blir automatisk nominert til verdensfinalen som holdes i USA.

Veileder Cecilie Stoltz synes det var utrolig artig å ta 2.plassen.

- Jeg hadde en følelse av at vi var inne på noe. Det var veldig bra jobba av elevene, og de var veldige glade. De hadde det artig, men var litt slitne i går kveld, sier hun.

Rektor Else Margrethe Holst synes det elevene har fått til er helt fantastisk.

- Vi er veldig stolte av nominasjonen, og at forskningen er av en slik art at den premieres.

Årets forskningstema testet kreativiteten til deltakerne og handlet om hvordan vi kan forbedre måten mennesker finner, bruker eller kvitter seg med vann på. Team Splash høstet lovord for sitt valg av temaet mikroplast.

– Talentene fra Stavsberg skole har vist en sterk indre glød og innsats for forskningen på mikroplast. De har tatt tak i en aktuell utfordring og kommet med en nytenkende og imponerende løsning. Både Statoil og samfunnet er avhengig av slike talentfulle hoder for å løse dagens og fremtidens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Scandinavian Innovation Award er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Statoils talentprogram Morgendagens Helter. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere. 

Artikkeltags