Litt ut av det blå så tar en 21 år gammel brumunddøl seg til en semifinale i sprint, i ett av sesongens mest prestisjefulle verdenscuprenn.

Prestasjonen til Mats Opsal i Drammen tirsdag er rett og slett imponerende. Samtidig kommer ikke dette helt overraskende for dem som kjenner han. Mats har alltid vært en ivrig skiløper som har gått raskt i mange år. De siste sesongene har han slitt med sykdom og skader, og det er alltid artig med de som klarer å snu en slik situasjon og slå tilbake. Etter finaleplassen på sprint i norgescupen i helga ble han belønnet med uttak til verdenscupen.

MjøsSki, som er den lokale klubben Opsal representerer, kan notere seg for den beste sesongen i sin relativt korte historie. En klubb som ble opprett i samarbeid for å samle og styre skiaktiviteten til idrettslagene i Brumunddal, Veldre og Brumund. Navnet til klubben var noe uvant i starten, men det er det ingen som tenker på nå.

Før Opsal dundret gjennom sprintløypa i Drammen tirsdag, har det vært den jevnaldrende klubbkameraten Jonas Vika som har stjålet overskriftene. Han brøytet seg inn i verdenscupen i starten av sesongen og herjet til tider med konkurrentene under U23-VM i februar. Disse to gutta har holdt sammen i skisporet i mange år og har en rekke artige dueller seg imellom. De har litt ulike styrker, men begge med kvaliteter og ikke minst holdninger til det å drive sport som kan ta dem langt. At de sammen med tredjemann, Håvard Hovde, tok bronse for nettopp MjøsSki i NM-stafetten, viser hvilket nivå klubben har på sine beste løpere.

Samtidig arrangerte også klubben norgescup i langrenn for seniorer til tjue i stil sist helg. De har lagt bak seg mange solide arrangement både for skiløpere og skiskyttere på Veldre sag de siste årene. Her er klubben helt i norgestoppen, med et anlegg som stadig blir bedre for hvert år. Det er rett og slett utrolig moro.

Det er grunn til å tro at alle disse resultatene i sum inspirerer enda flere barn og unge til å delta i skiidretten lokalt. Det viser at det er mulig å bli en god skiløper også om du kommer fra Ringsaker. En idrett som har klare utfordringer med å rekruttere yngre utøvere. Da er det viktig at løpere, som MjøsSki får fram, skaper resultater og oppmerksomhet og at klubben er offensive for å skape god aktivitet på alle nivåer.