Gå til sidens hovedinnhold

Kona til savnede Stig Ingar Evje: – Jeg håper på det beste, men forbereder meg på det verste

Artikkelen er over 4 år gammel

Stig Ingar Evje har vært savnet i 11 uker. Familien håper fortsatt at han skal komme hjem i live.

Onsdag 3. mai forsvant Stig Ingar Evje fra hytta si på Sjusjøen. Det er nå 11 uker siden han forsvant. Evjes kone, Nina Meza, beskriver ventetiden som uvirkelig.

– Jeg håper på det beste, men forbereder meg på det verste. Det er sånn hele familien tenker, sier Meza.

Kona vil stille opp på intervju for å holde saken varm og for at folk skal gi beskjed dersom de ser noen som kan være ektemannen hennes.

Forsvant fra hytta

Mannen fra Fjerdingby skulle ta noen rolige dager på hytta og slappe av sammen med faren sin. Tidlig om morgenen 3. mai gikk han ut av hytta. Siden har han ikke kommet tilbake.

– Vi trodde først at han hadde tatt seg en liten gåtur, men da timene gikk skjønte vi at det ikke bare var en vanlig tur. Han hadde ikke med seg verken vann, joggeutstyr eller ski. Svigerfar fikk etter hvert en dårlig følelse, sier Meza.

Meza var da hjemme med barna, men dro til Sjusjøen samme ettermiddag og var der da leteaksjonen pågikk.

Politiet ber fortsatt om tips etter observasjoner av det som kan være savnede Evje

Flere mulige observasjoner

De siste 11 ukene har det kommet flere tips om mulige observasjoner av Stig Ingar Evje.

Fire ganger i mai og juni ble en mann observert ved Spåtind på Synnfjellet. Familien har grunn til å tro at dette var Evje.

– Flere vitner har beskrevet nøyaktig det samme, og beskrivelsen tyder på at det kan være han. Det gir også mening fordi det var der han hadde militærtrening, sier Meza.

Etter den siste observasjonen 3. juni gikk det seks uker før familien hørte noe mer.

– Det er veldig uvirkelig å vente. Det svinger veldig. Noen ganger tenker jeg at han er godt trent, sterk og kjenner området godt. Andre ganger tenker jeg at det har gått ganske lang tid, og lurer på om det går an å overleve så lenge, sier Meza.

Paret har to døtre. Meza sier at de har snakket åpent om farens forsvinning fra første dag.

– Vi prøver å holde rutinene og hverdagen deres mest mulig som vanlig. De vet at pappa er borte, men de vet ikke hvordan det kommer til å gå, sier hun.

Fakta

  • Stig Ingar Evje (45) fra Rælingen har vært savnet fra Natrudstilen på Sjusjøen siden onsdag 3. mai.
  • 45-åringen er administrerende direktør i Implenia Norge.Store styrker har søkt etter mannen i området. Både politiet, kollegaer, venner og bekjente har deltatt.
  • Gjennom hele sommeren er det gjort observasjoner som knyttes opp mot savnende. Fire av dem ved Spåtind på Synnefjellet.
  • Både politiet og familien mener 45-åringen kan være i en forvirret tilstand.
  • Da Evje forsvant hadde han på seg mørkgrå vindstopper-jakke, svart treningsbukse og fjellsko/vintersko. Evje er 170 cm høy.

 

Oppfordrer om å tipse

Meza har en oppfordring til dem som har tips i saken:

– Det er viktig at folk er på vakt. Tips heller en gang for mye enn en gang for lite. Hvis folk tror det er Stig, så si ifra, sier hun.

Hun legger til at utseendet hans kan være litt forandret fra bildene. Blant annet er det sannsynlig at han har lengre hår og skjegg.

Da Evje forsvant hadde han på seg mørkgrå vindstopper-jakke, svart treningsbukse og fjellsko/vintersko. Evje er 170 cm høy.

Han kan være i en forvirret tilstand.

– Det som er interessant er oppførselen hans. Han er sky og unngår kontakt, sier Meza.