Stine opprettet gruppe for å hjelpe dem som sitter i karantene: – Det er godt å kunne bidra

BIDRAR: Stine Stokkebryn så andre lignende grupper, og tenkte at også Brumunddal trenger en gruppe der man kan tilby og be om hjelp.

BIDRAR: Stine Stokkebryn så andre lignende grupper, og tenkte at også Brumunddal trenger en gruppe der man kan tilby og be om hjelp. Foto:

På kort tid har Facebook-gruppen «corona-hjelp Brumunddal» fått flere hundre medlemmer. Stine Stokkebryn, som står bak gruppen, håper det kan hjelpe personer i en vanskelig situasjon.

DEL

– Det er mange som kanskje sitter i karantene og som ikke har så stort nettverk. Da er det viktig at man kan hjelpe hverandre i denne situasjonen, slik at man slipper å bryte karantenen for eksempel å få handlet, sier Stine Stokkebryn.

Hun opprettet fredag kveld Facebook-gruppen «corona-hjelp Brumunddal». Klokka 13 lørdag hadde nesten 900 personer meldt seg inn i gruppen.

Målet er at man her kan tilby seg å hjelpe andre, og at man kan be om hjelp om man trenger det.

– Jeg så at det hadde blitt laget slike grupper andre steder, men fant ingen for Ringsaker eller Brumunddal. Det er en fin måte for dem som vil bidra å kunne tilby seg det i gruppen, sier Stokkebryn.

Også på Nes ble det opprettet en lignende gruppe lørdag.

VOKSER: Nesten 900 meldte seg inn i gruppen i løpet av de første timene.

VOKSER: Nesten 900 meldte seg inn i gruppen i løpet av de første timene. Foto:

Ville bidra

Stokkebryn er selv innflytter til Brumunddal, og kan kjenne seg igjen å være på et sted med lite nettverk, selv om hun selv har familie her nå.

– Det er godt å kunne bidra. Jeg oppfordrer folk til å hjelpe hverandre i situasjonen vi er i nå, sier hun.

Stokkebryn er allerede i samtaler med mange personer som vil hjelpe. Hun er glad for alle som vil bidra, og forteller at det også kan bli litt organisering for å få det til å fungere som tenkt.

– Dette er helt i startfasen nå. Det er viktig at det blir fulgt opp, slik at ingen som har spurt om hjelp blir sittende hjemme uten å få det, sier hun.

Hun er klar på at man ikke skal nøle med å spørre om hjelp om man trenger det.

– For noen kan det sitte langt inne, men i situasjonen vi er i nå, må man be om hjelp. Det er mye bedre enn å bryte karantenen og utsette andre for risiko, sier hun.

Vokser raskt

I løpet av noen timer lørdag morgen økte medlemsantallet i gruppen med flere hundre.

Allerede er det flere som har delt både råd og tilbudt seg å bidra i gruppen.

Stokkebryn vil også få fram at eldre eller andre som ikke har Facebook, men som trenger hjelp, kan kontakte henne direkte på telefon eller e-post.

- Jeg kan bidra til å organisere hjelp ved at de tar kontakt med meg på 400 97 675 eller stine.stokkebryn@gmail.com, sier hun.

Også gruppen for Nes og Helgøya vokste raskt etter at den ble opprettet.

Formålet med gruppen er den samme, men omfatter også at man har tatt til orde for å hjelpe gårdbrukere som står uten utenlandsk arbeidskraft på ubestemt tid.

Artikkeltags