Som en del av avtalen mellom TV 2 og Amedia skal Ringsaker Blad i 2023-sesongen blant annet vise 75 eliteseriekamper via Direktesport.

– For første gang skal Ringsaker Blad vise seriekamper med blant annet HamKam og Lillestrøm, hvor vi har lokale spillere. Vi håper at våre abonnenter vil sette pris på det nye tilbudet, sier redaktør Gaute Freng

Årets eliteserie sparkes i gang mandag, og så langt er TV-oppsettet for de første 15 rundene offentliggjort.

Blant annet vil Ringsaker Blad vise seks av HamKams kamper og fem av LSKs kamper i første halvdel av sesongen. Kampen mellom HamKam og Lillestrøm på Briskeby (29. mai) er blant matchene du kan se direkte på ringsaker-blad.no.

Massevis av fotball

I tillegg til å vise utvalgte eliteserieoppgjør, skal Ringsaker Blad og de andre Amedia-avisene også vise alle kamper fra OBOS-ligaen, andredivisjon og naturligvis tredjedivisjon, hvor Brumunddal befinner seg.

– Vi har jo hatt tradisjon på å sende alt av Brumunddal sine kamper. Samtidig vil abonnenter som heier på andre lag i Norge også kunne se dem på ringsaker-blad.no. Om noen heier på for eksempel Kongsvinger, Raufoss, Ranheim eller Bryne, så sendes alle disse kampene på RBs nettsider. Det samme er tilfelle med kampene til lag som Alta, Egersund og Ullern og totalt 28 lag i andredivisjon, samt Brumunddal og 84 lag i seks tredjedivisjons avdelinger. Hvert sekund sendes, forteller Freng.

Mandag vil serieåpningen Brumunddal – Hønefoss være en av mange kamper som sendes på RBs nettsider.

– Bra tilbud

Brumunddøl og HamKam-kaptein Aleksander Melgalvis er fornøyd med lokalavisas fotballtilbud.

– Jeg har sett mange av fotballkampene til Brumunddal de siste årene. Det har vært veldig bra. At det nå også blir mulig å se kamper fra Eliteserien og OBOS-ligaen er positivt. Om jeg ikke får møtt opp og sett Brumunddal på Sveum, så skal jeg se mange kamper via lokalavisa også i år, forteller han.

Søndag tapte han og HamKam 0–1 i generalprøven mot Tromsø.

– Det var framgang, så vi er optimister før seriestart. De første kampene blir viktige for oss, sier Melgalvis.

HamKam serieåpner hjemme mot Sandefjord mandag 10. april. Den første RB-sendte kampen med HamKam kommer for øvrig 30. april, da grønnbuksene møter Viking borte. Den første direktesendte kampen med modølen Thomas Lehne Olsen og LSK, er 23. april, da gultrøyene møter Molde hjemme på Åråsen.

Se sport og få full tilgang til andre aviser

For de mange abonnentene som har fulgt med på Direktesport på RB de siste årene, er det også grunn til å merke seg følgende:

– Du må nå ha det vi kaller Alt+ for å kunne se sport direkte på RBs nettsider. Det koster noe mer enn det tidligere ordinære abonnementet. Fordelen er at du da også får fri tilgang til hele Amedias avisunivers. Med abonnement på Ringsaker Blad kan du da for eksempel også lese aviser som Hamar Arbeiderblad, Oppland Arbeiderblad, Drammens Tidende og Nordlys på nett. Det abonnementet er det mange som liker, sier Gaute Freng.

Til slutt sier redaktøren at han ikke nødvendigvis tror det er kamper fra Eliteserien som blir mest sett på ringsaker-blad.no i løpet av året.

– Nei, vi håper jo at mange følger Brumunddal, og så vil vi i RB også prøve å sende noen flere kamper fra lokal fotball i løpet av fotballsesongen. Kampen mellom Nybygda og Nes i sjettedivisjon for noen år siden er vel en av våre mest sette sendinger. Det er moro å sende kamper med lag som vi ikke sender så ofte, sier Freng.