Gå til sidens hovedinnhold

Strålende EM for Moelven : -Sinnssykt gøy å få være med

Én bronsemedalje og to norske rekorder. Moelven Friidrett kan se tilbake på et strålende U20-EM i Tallinn. Og på mesterskapets siste dag var Sigrid Kongssund Amlie nær ved å bidra til å sikre modølene enda en medalje.

19-åringen fra Moelv løp første etappe da Norge kjempet om edelt metall på 4x400-meter stafett. Kongssund Amlie leverte en sterk etappe og vekslet som fjerde kvinne. Stafettpinnen sende hun videre til Nora Haugen, før Andrea Rooth løp laget opp til en tredjeplass. Ankerkvinne Astri Ertzgaard brøt målstreken som fjerde kvinne, kun ett tidel bak bronsevinner Italia.

Stor opptur

Selv om det ble en litt sur fjerdeplass på det norske laget, var det likevel mye å juble for. Det norske laget slo til med ny norsk rekord både for U20 og U23. Dermed kunne Kongssund Amlie glede seg over en stor opptur etter at hun ikke var helt fornøyd med innsatsen på 400 meter individuelt - der hun endte sist i heatet sitt med tiden 55,88.

Samtidig er det verdt å nevne at hun egentlig ikke trodde hun skulle klare EM-kravet på 55,45.

– Det har vært helt sinnssykt gøy å få være med i EM. Jeg er ikke 100 prosent fornøyd med det individuelle løpet, men det var ekstra moro å komme til en finale på stafetten med de andre jentene. Det ble en sur fjerdeplass, men vi tar med oss ny norsk rekord både i U20 og U23, forteller en svært fornøyd Moelv-jente til RB.

Finaleplassen i stafett ble sikret etter et bra løp i forsøket, der også klubbvenninne og sprinter Maren Bakke Amundsen deltok. Hun ble for øvrig slått ut i forsøket på 100 meter med tiden 12,06. Det samme skjedde på 200-meter, med tiden 24,19.

– Det er helt utrolig sterkt

Med bronsemedalje på 400-meter sto Håvard Bentdal Ingvaldsen for Moelvens store prestasjon under U20-EM. Unggutten løp distansen på 46,70, og dermed kunne han noterte ny personlig rekord nok en gang.

18-åringen deltok også på det norske stafettlaget (4x400-meter) som endte på åttendeplass i finalen. I forsøket løp han sammen med blant andre klubbkamerat Andreas Grimerud.

Begge modølene leverte sterke etapper og bidro sterkt til at det norske laget løp inn til ny norsk U20-rekord med tiden 3,11,67. I forsøket på den individuelle 400-meteren løp Grimerud på sterke 47,78. Det hører med til historien at Grimerud er ett år yngre enn Bentdal Ingvaldsen.

Moelven-leder Dag Kåshagen er strålende fornøyd med mesterskapet.

– Innsatsen til utøverne våre er utrolig sterk. Vi satte oss for ett år siden et hårete mål om at disse fire løperne skulle kvalifisere seg til U20-EM. Og det klarte de én etter én. Bare det å komme dit var veldig stort. Så presterer de sånn som de gjør, med Håvard i særklasse. Han tar nye steg hver gang han snører på seg piggskoene. At han går bort og vinner bronse i EM, er en utrolig stor prestasjon, sier Kåshagen til Ringsaker Blad.